Wpis z mikrobloga

czyli uprzedmiotowanie się kobiet jest jak najbardziej okej?

@Kredyt0Procent: nie da się samemu siebie uprzedmiotowić... =.= To, że ktoś eksponuje swoje nagie ciało nie oznacza, że uważa się za obiekt. Ciało to nadal przymiot ludzki. Ani tym bardziej, że faceci mają prawo traktować kogokolwiek jak przedmiot, bo laska śmiała zdjąć majtki :/
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 173
Faceci mają swoje za uszami ale rzadko głębią za wygląd innych facetów

@szpongiel: czasem mam wrażenie, że na wykopie ludzie są w stanie zaklamywać dosłownie wszystko byle tylko wyszło ze kobiety coś robią, a faceci nie. Ta, faceci w ogóle nie oceniają wyglądu innych facetów, a to że wystarczy mieć węższe spodnie i wielu facetów nazwie cię pedałem to zupełnie co innego xD
  • Odpowiedz
  • 1
@johny-kalesonny usunąłem swoje komentarze bo dostałem w przeciągu godziny 10 powiadomień w tym parę prywatnych wiadomości - wykop serious biznes a ja nie mam na to ochoty.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Pan_niepoprawny: no i? Kobiety mogą robić co chcą, a jak któreś zdecydują się na praktykowanie promiskuityzmu, to ich sprawa i życie.

@pierogu: a ja mogę robić co chcę i to potępiać xdd
  • Odpowiedz
@pierogu: pomijając kwestie zasadniczą, owszem da sie samego siebie uprzedmiotowic. Uczynić siebie przedmiotem i sprawić zeby inni człowieka takim widzieli. "Każdy" będzie chcial "miec" takiego czlowieka.
Sa cechy ktore czynią człowieka obiektem checi posiadania i takie ktore czynią go obiektem checi bycia z nim.
Sa różne cechy i różny ich skutek.
Trudno powiedziec wrzucic wszystko do jednego wora i powiedzieć ze czlowiek sam siebie nie moze uprzedmiotowic
  • Odpowiedz
@pierogu: ale ja nie o tym mowie. Jesli bede chcial sie uprzedmiotowic to to zrobie i czyjas perspektywa na to nie zmieni mojej postawy. Zaklinajac rzeczywistosc nie zmienia sie jej.
  • Odpowiedz