Wpis z mikrobloga

pierwszy raz w życiu wyszedłem z domu biegać
ustaliłem że chce 5km zrobić
czy jest bardzo źle? XD

ostatnio się zapuściłem, a na siłke nie mogę wrócić to stwierdziłem, że w końcu przekonam się do czegoś czego całe życie nienawidziłem, spaliłem więc ostatniego papieroska i poszedłem

wzialem zegarek z opaską do mierzenia tętna i to tym się właśnie kierowałem ustalając szybkość biegu, tętno na początku 150+, potem stabilne 165 (ale nie wiem czy to nei za dużo xd)

ze spostrzeżeń to mocno spompowane nogi, obtarta stopa od buta (i tutaj pytanie, jakie buty kupić, bo aktualnie mam Nike Roshe xd) i to, że słuchanie muzyki jest masakrycznie nieznośne, jak odpaliłem podcast gdzie sobie gadali i mnie ciekawiło to biegło się 10 razy przyjemniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#bieganie
tozalezyogunie - pierwszy raz w życiu wyszedłem z domu biegać
ustaliłem że chce 5km ...

źródło: comment_1588541945mZMwwBPmj0uv169z4ce78S.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tozalezyogunie: nie jest źle, byleby na dzisiejszym bieganiu się nie skończyło :) z butów to najlepiej przejść się do decathlona i przymierzyć jakieś podstawowe modele, później po miesiącu/dwóch jak ci się spodoba to można zacząć myśleć o czymś lepszym
  • Odpowiedz
@tozalezyogunie: jak na pierwszy bieg to ok jak nie umierałeś. Pytanie co będzie jutro i pojutrze.

Nie zwiększaj od razu dystansu. Ostatnio Pegasusy 36 wyprzedawali. To spoko but.
  • Odpowiedz
@tozalezyogunie: Od czegoś trzeba zacząć, skoro przebiegłeś od razu 5 km to nie jest źle - wiele osób miałoby z tym problem. Teraz nie odpuszczaj, będziesz mógł porównywać sobie czas następnych biegów i śledzić postępy :)
  • Odpowiedz