Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Witam,
standard-rok temu rzuciła mnie dziewczyna. Nie był to jakiś długotrwały proces, że się wypaliło. Wręcz przeciwnie, byliśmy w formie,związek namiętny (czteroletni) pełne dotarcie partnerow, jeden błąd z mojej strony(nie, nie zdradziłem, ale też po bandzie), emocje, zerwanie przez telefon, zostaw klucze w skrzynce, ty chu....wypier..i inne które potrafią wykrzyczeć zakochane kobiety( ͡° ͜ʖ ͡°).
Nie będę kłamał-świat się mi zawalił, nie wierzyłem w to co się stało. Zacząłem pić, wziąłem L4, wyglądałem jak alkus. Dobijało mnie
też to, że życzliwi zaraz podesłali mi screeny z tindera, moja miłość po tygodniu od zerwania już była wolna, świeża, bez zobowiązań, żyjąca pełnią życia. Najlepsze fotki ever. No i po tygodniu już zaczął ją ktoś odwiedzać. A ja kurna wrak. Po tym tygodniu ona napisała do mnie, że oczywiście zmarnowałem jej najlepsze lata (jesteśmy po 30ce), że jestem ostatnim zasrancem, że ona teraz dopiero otworzyła oczy i czuję się wolna, ale ze względu na naszą historię i to że jednak byłem najważniejsza osoba w jej życiu i dodatkowo jesteśmy cywilizowanymi ludźmi, możemy przecież zostać przyjaciolmi( ͡° ͜ʖ ͡°)że to normalne wśród dorosłych ludzi. Ja akurat byłem ostro #!$%@? i zamiast jakoś przeprosić czy pogadac, odpisałem jak na miłego trzydziestolatka z wyższym wykształceniem przystało: a #!$%@?, nie będę z Tobą spać, to na #!$%@? ty mi potrzebna?
I nastała cisza. Plułem sobie w brodę za ten tekst, ale pomimo tego że było mi wstyd, kotłowała się we mnie złość, że ta tak łatwo sobie zapomniała o związku naszym, że ten tinder i że mnie chciała kuźwa w przyjaźń wrobić, że jakoś zagryzlem się w sobie i nic nie pisałem do niej. Znaczy wiadomości miałem przygotowanych setki, ale żadnej nie wysłałem. Mama moja poradziła żebym kupił kwiaty, pojechał, przeprosił, że szkoda dziewczyny...a ja nie. Nie pojadę i już. Robiłem to trochę wbrew sobie, ale no ten choćby tinder mnie blokował...jak mogłaś?
Po kilku miesiącach, kiedy już emocje opadły, przyszedł od niej pierwszy sms-no miała pretekst bo święta. Żadnych wylewności, tylko suche zdrowych, wesołych. Ja, jako że nie jestem przecież chamem i mama uczyła że na życzenia wypada odpisać, pomyślałem jak mnie #!$%@? to że spędzam święta bez niej i nie odpisalem nic. Na nowy rok również.
Potem umarł jej ojciec-powiadomila mnie o tym. Ja jako uczuciowy facet, pomyślałem tylko "dobrze Ci tak" i nie złożyłem kondolencji(tak, było to mega #!$%@?). Ona cały czas ma jakiś facetów(koleżanka z pracy mieszka obok niej to mi relacjonuje:) no i min.raz na dwa, trzy tygodnie coś do mnie napisze: jak się czujesz, gdzie jesteś,czy zmieniłeś pracę? masz już kogoś?czy wiesz że kupiłam nowe auto?itp...
W kwietniu minął rok i ona do mnie pisze drukowanymi DLACZEGO MNIE IGNORUJESZ?!
Nie jest to żadna #p0lka, a ogarnięta, mądra dziewczyna. Ktoś podpowie o co kaman? Ktoś potrafi rozszyfrować tę pokrętną logikę? Czego ona chce? Czemu szuka kontaktu, mając przecież nowego faceta?
#zwiazki #rozstanie #tinder #niebieskiepaski #rozowepaski #zalesie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Przekaż darowiznę
  • 73
  • Odpowiedz
RozumOrazGodnośćCzłowieka: Człowieku, pojechał bym po tobie ale ty sam sobie krzywdę robisz tym, że od roku marnujesz na nią swój czas i energię.

A teraz czytaj uważnie:
1. Normalny facet, gdy chce przejechać się z kumplem na motorze to... idzie się przejechać z kumplem na motorze. Nie musi tego ukrywać, bo nie boi się swojej kobiety. Ty się bałeś, dlatego kombinowałeś. A ona nie miała do ciebie grama szacunku, dlatego
AnonimoweMirkoWyznania - RozumOrazGodnośćCzłowieka: Człowieku, pojechał bym po tobie ...

źródło: comment_1588452413rsOWGGmhjd1SHUYgWjye9o.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
zmarł jej tata pewnie szukała oparcia w bliskiej osobie mogłeś być ta osoba ale #!$%@?

@bols83: Koleś o czym ty gadasz? Niech sobie znajduje oparcie w tych bolcach które ją szmaciły. Beka, dobrze zrobił.
  • Odpowiedz
@silencieuse: no tak ona go zostawiła i poleciała od razu na inne #!$%@? na tinderze, dalej sie spotyka ALE ON MA SIE Z NIA PRZYJAZNIC BO ONA TAK CHCE BIEDNA I POKRZYWDZONA XDDDDD

i to on sie zachowuje jak dzieciak XXDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

@metroboomin: Dziwisz się, kobiety zawsze mają tendencje do racjonalizowania #!$%@? zachowań - zwłaszcza gdy chodzi o obronę drugiej kobiety...
  • Odpowiedz
OP: Z tego co czytam Wasze komentarze, wyłania się obraz tego, że w wielu przypadkach to byłe największe miłości naszego życia inicjują kontakt. Zawsze myślałem, że to porzucany facet jest stroną "słabszą psychicznie" i dzwoni, lata z kwiatami i inne cuda wianki.
Oczywiście większość rozgryzła mnie dobrze( ͡° ͜ʖ ͡°)i wyczuła, że choćby z początku tęskniłem za nią i marzyłem o powrocie. Natomiast poczucie, że mogę być
  • Odpowiedz
Miałem podobna sytuację, w sumie nadal mam i czasami czuję niepokój bo wiem że moja była mnie nadal stalkuje i nie wiem czy kiedys coś jej nie odwali.

@therichguy: skad wiesz że Cię stalkuje?
  • Odpowiedz
@JudeMason wysłała zaproszenie na fb do mojego brata i przez przypadek like mi pod jednym postem zostawiła z jakiegoś fake konta. Brat mówił, że cała swoją tablicę #!$%@? żalami. Ja od zerwania po poblokowałem wszystkie kontakty jakby nigdy nic się nie wydarzyło bo nie ma co ciągnąć tematu. Ale czuję taki niepokój, że jestem obserwowany.
  • Odpowiedz