Wpis z mikrobloga

a część wody w sposób naturalny wraca do środowiska

@Antoni_Kosiba: no ale OP czy sama grafika nie mówi, że woda nie wraca do środowiska...

O kaloryczności i witaminach już nie wspomnę

Nie mówi o witaminach, produkcji CO2 czy dni w których gospodarz je dotyka - bo i po co?.
.
.
stąd moje pytanie - gdzie ty widzisz #!$%@? logiki, w grafice przedstawiającej "ilość wody potrzebna do wyhodowania/wyprodukowania 1kg produktu"?
@Kuklak tak człowieku użyj mózgu. Jak Ci mówię że kurczak żyje dwa miesiące i masz z niego ponad 2 kg mięsa to zobacz sobie ile Ci wypije pies przez dwa miesiące i sobie porównaj do tej grafiki czy byłby w stanie wypić 8000l wody.

Reasumując do zrobienia samego kurczaka mając paszę nie trzeba dużo wody. Jak włączasz w to paszę to wyjdzie Ci że warzywa/pasze potrzebują dużo wody, a to się ma
@Perkotka: Zbyt ubogie dane. Gdyby któryś analityk przedstawił tylko tyle wyleciałby z roboty.
Ile energii dostarcza 1kg tej żywności? Jak wygląda ilość wody w przeliczeniu na kcal?
Jaki jest koszt produkcji?
itd.