maciorqa maciorqa 25.04.2020, 20:44:44 0 + Hej mam pytanie z CSS, trochę dziwne, ale...Czym się różnią dwa poniższe fragmenty kodu z pliku CSS z klasami .modal i .top.modal.top{tu jakieś właściwości CSS}.modal .top{tu jakieś właściwości CSS}Tak, chodzi mi o ten dostęp pomiędzy obydwoma klasami w drugim fragmencie. Wiem, że jest tutaj różnica w działaniu, ale nie wiem jaka. xD#css #webdev #naukaprogramowania i trochę #javascript dla zwiększenia zasięgu, bo to też frontend xd
Gdziezamiatasz Gdziezamiatasz 25.04.2020, 20:50:00 0 + @maciorqa: to pierwsze jest do np a to drugie do
Gdziezamiatasz Gdziezamiatasz 25.04.2020, 20:50:23 4 + czyli to pierwsze jest do elementu, co zawiera obie klasy, a to drugie do elementu o klasie 'top' ktory jest w elemencie o klasie 'modal'
maciorqa maciorqa 25.04.2020, 21:08:06 0 + @Gdziezamiatasz: dzięki, z tym pierwszym to wiedziałem, ale drugiego nie ogarniałem :D
Czym się różnią dwa poniższe fragmenty kodu z pliku CSS z klasami .modal i .top
.modal.top{tu jakieś właściwości CSS}
.modal .top{tu jakieś właściwości CSS}
Tak, chodzi mi o ten dostęp pomiędzy obydwoma klasami w drugim fragmencie. Wiem, że jest tutaj różnica w działaniu, ale nie wiem jaka. xD
#css #webdev #naukaprogramowania i trochę #javascript dla zwiększenia zasięgu, bo to też frontend xd