Aktywne Wpisy
thorgoth +263
Sopot mistrzem Polski. Dzietność w wysokości 0,69, najniższa w kraju, blisko najniższej w Europie. Owacje, oklaski, medale dla Sopotu.
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
kuba181797 +6
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
#motoryzacja
@przemianawdzika: wtargnij na pasy to rozwiazesz problem twoich rodziców i nasz problem bo ja mam dosc sluchania takiego p---------a xD
Ja też tak przez chwilę myślałam, a potem okazało się, że nie pójdę od razu na studia i czymś do pracy musiałam dojeżdżać :D
Daje 6/10 bo ładnie napisany i jest dużo długich odpowiedzi
Komentarz usunięty przez autora
@rekoj: Mam pracę w innym mieście (granicznym no ale innym ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) i dojeżdżam szybciej niż reszta ferajny bo autobusy omijają często gęsto korki.
Drugi raz podeszłam do prawa jazdy prawie 10 lat później i zdałam za pierwszym razem.
Nie idź na kurs jak nie czujesz, że to Twój czas.
Są dwie drogi uzyskania prawa jazdy:
a). Z kursem teoretycznym:
1. Badania,
Minusy znamy wszyscy.
Plusy?
- brak kosztów utrzymania samochodu - przy tanim samochodzie oc + przegląd + paliwo, + naprawy. Nawet mało jeżdżąc to minimum 1000zł rocznie jeśli ma się zniżki.
- żona ma prawko, więc na każdej imprezie to on jest ten pijący ;)
- brak nerwów przy kupnie i
Iść na kurs ( ͡° ͜ʖ ͡°)