Wpis z mikrobloga

@anonymous_derp: Wygląda to w sumie spoko. Na dobrą sprawę to są smaczne rzeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Błędem żywieniowym ludzi jest nadużywanie przypraw. Wszystko jest albo słone albo słodkie. Mało co smakuje samym sobą. Polecam spróbować i zrobić sobie na tydzień czy dwa odstawkę od cukru i soli. Docenicie smak jedzenia. No i bez soli szybciej jest uczucie sytości.
po jakim czasie człowiek przestaje zwracać uwagę na walory smakowe i powtarzalność składników?


@zosiasamosia1:

1. To mi smakuje. Jeśli jesz rzeczy, które bez przypraw nie smakują, to zastanowiłbym się nad zmianą menu.
2. Potwarzalność nigdy mi nie przeszkadzała. Zauważ, że nawet normikom nie przeszkadza, że codziennie jedzą chleb, czy ziemniaki.
@vizori: To nie zależy od mięsa czy nie-mięsa. Istotne wydają się być przyjmowane płyny i ilość tłuszczu w diecie.

@anonymous_derp: moglbys rozwinac troche temat lub zarzucic jakies zrodlo? chodzilo o robienie dwojeczki przy takiej ilosci miesa (kontekst)


@peoplearestrange: Jelito grube jest odpowiedzialne za reabsorpcję wody z materiału, który się tam dostanie. Jak pewnie wiesz z autopsji, kiedy masz sraczkę, to stolec jest płynny, a nie twardy. Jeśli jesteś trochę