Wpis z mikrobloga

• 0
@bartuz12: tak jestem ciekawa czy ktoś może być np ekstrawertykiem a z czasem zauważa za nie jest taki jak kiedyś i teraz bardziej odpowiada pod introwertyka
  • Odpowiedz
  • 0
@bartuz12: mi wychodzilo zawsze ze mam niemalże w 100% dusze ekstrawertyczki, a z czasem mam wrażenie ze nie potrzebuje tak kontaktu z ludźmi jak kiedyś
  • Odpowiedz
@wetcat: zależy od wieku, wszystko się zmienia, w czasach gimnazjum byłem ekstra, chodziłem na domówki ze znajomymi a w tech wszystko się skończyło, nowi ludzie i nowe otoczenie spowodowało że się zamknąłem
  • Odpowiedz
@wetcat: mocno zależne jest do od układu nerwowego, jedna teoria tłumaczy tak, że intro są bardzo czuli na dźwięki zewnętrzne, bo mają rozbudowany system nerwowy i nie szukają energii z zewnątrz w celu pobudzenia, a ekstra odwrotnie
możesz być ambiwertykiem
i na początek radzę wykluczyć wszystkie inne przyczyny zmiany zachowania, bo pod tym względem osobowość nie powinna się zmieniać
  • Odpowiedz
@wetcat: To ja, bylem ekstrawertykiem, dusza towarzystwa, zawsze zbieralem ekipy, organizowalem domowki czy dluzsze wypady... teraz uwielbiam cisze i spokoj i nie lubie przebywac w tlumie, ogolnie wole obserwowac niz sie angazowac.
  • Odpowiedz
  • 0
@szarszun: to identycznie właśnie co ja doświadczam.... kiedyś imprezy, tłumy, teraz wole spędzić wieczór z chłopakiem w domu przy kolacji i filmie
  • Odpowiedz