Wpis z mikrobloga

@Krol_Dzielni z tego co mi kumpel mówił, to S8 ma już problemy z animacjami, więc kiszka trochę. Druga sprawa, to czy naprawdę używasz telefonu 5 lat? Bo S8 ma już 4.
Też miałem Iphona 4S kilka lat temu, i był to fajny telefon, jednak potem już android że względu na brak kaski. W tym roku dostałem S10+, i możliwości konfiguracji prawie każdej opcji mnie zachwyciły. Np w starym HTC 820 miałem
  • Odpowiedz
@vvertoi mam na myśli, że w Iphone nie ma opcji ładowania indukcyjnego czyjegoś urządzenia (oddawania energii). W Samsungu jest - kladzie się urządzenie obslugujace ladowanie indukcyjne na aparacie i jest ladowane.
  • Odpowiedz
@Marek1991: ale s10 nie ma wystającej wyspy z aparatami. @Szejker-Szejker: nie mam żadnych problemów z S8, a mam go od premiery, czyli 3 lata (marzec 2007).
I dlatego mam dylemat czy wymieniać coś co dobrze działa, czy używać, bo mam fanaberię żeby mieć nowy.
Dlatego chciałem uzyskać wasze opinie co o tym sądzicie.
  • Odpowiedz
@Krol_Dzielni Nie odpowiem Ci na to pytanie wprost, bo jestem mentalna cebulą i bralbym Xiaomi albo Oneplusa za swój hajs :P Najlepiej pójdź do iSpota i Do punktu Samsunga i zobacz sobie te telefony, który Ci lepiej pasuje.
  • Odpowiedz
ale s10 nie ma wystającej wyspy z aparatami.

@Krol_Dzielni: oczywiście że ma. Jeżeli leży na pleckach na równej powierzchni to opiera się o wystający moduł aparatu. Wystarczy go nacisnąć przy głośniku i dół się uniesie.
  • Odpowiedz
i działa dwa razy krócej od iphone 11 XD a jak włączysz 120Hz to rozładuje się w 3 godziny.

@ks2m: nieprawda. Na 60hz czas wcale nie jest gorszy.

Przy 120 fakt, jest gorszy, ale nie 2x a o 20%. Przy czym to nieuczciwe
  • Odpowiedz
Przecież te aktualizacje prawie niczego nowego nie wprowadzają xD

@Marek1991: no dokładnie, tylko jakieś głupie poprawki bezpieczeństwa, ale komu to potrzebne. Albo night mode, no ewentualnie jakieś uaktualnienia aparatu, czy edycji zdjęć/ wideo. Logowanie przez Apple. Wsparcie dla AR, VR, CarPlay. Dodanie map lotnisk/ centrów handlowych. I jeszcze trochę tego się znajdzie.

Druga sprawa, to czy naprawdę używasz telefonu 5 lat

@Szejker-Szejker: tak i nie wiem co w
  • Odpowiedz
@Krol_Dzielni dodam ciekawostke - Na S10+ standardowo jest folia. Jakos 2 miesiące temu kolega mi wytracil z ręki telefon i spadł z 1m ekranem idealnie na dół. Byłem obsrany, podnoszę telefon A tu małe pekniecia w folii, A sam ekran nie ruszony.
  • Odpowiedz
@Szejker-Szejker: a ja z kolei jestem zdania, że teraz skoki są na tyle małe, że to właśnie 4/5 lat to taki odpowiedni okres na wymianę telefonu. Szczególnie jeśli ktoś używa flagowców, które przeskoczyły z pułapu 3k do okolic 5k.
Popatrz chociażby na iPhone 6s. Model z 2015r. Jeszcze wtedy kosztował lekko ponad 3k. Nadal ma wsparcie. Tak samo iPhone X, który niemal niemal nie różni się od najnowszych 11 pod
  • Odpowiedz