Wpis z mikrobloga

Co prawda, po wczorajszej publikacji #codziennymlodytechnik myślałem, że nowe odcinki będą pojawiały się rzadziej, ale... przeglądając wczoraj opowiadania sci-fi z MT natrafiłem na jedno bardzo ciekawe opowiadanie Julii Nideckiej. Otóż ta polska pisarka, chemik napisała zaskakujące opowiadanie - tak zaskakujące, że czytając je wczoraj zdębiałem i miałem usta otwarte ze zdumienia/przerażenia. Nie wiem czy wynikało to z fabuły, czy z tego że czytałem to późnym wieczorem. A dlaczego? Przekonajcie się sami...
Swoją drogą, publikowała więcej w MT - i wszystkie opowiadania przeczytałem jednym tchem. Pewnie się tutaj też pojawią...

#codziennymlodytechnik 102/100
Młody Technik 6/1978 - "Julia Nidecka - Biotechnika"

#ciekawostki #opowiadanie #literatura #scifi #sciencefiction #julianidecka #koronawirus #2019ncov #wtf #przepowiednie #gruparatowaniapoziomu #skany #czasopisma #mlodytechnik
SebaD86 - Co prawda, po wczorajszej publikacji #codziennymlodytechnik myślałem, że no...

źródło: comment_1587216982DxRJcPFn7bcSy3ChL89hmk.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SebaD86: Właśnie trafiłem na Twój tag. Robisz fantastyczną robotę! Sam jestem fanem Młodego Technika. Moją ambicją jest skompletowanie wszystkich roczników MT do początku lat 90-tych. Jak na razie mam kompletne lata 1968-1979, sporo numerów z lat 60-tych, a teraz biorę się za lata 80-te. Swoją przygodę z MT zacząłem jako młody szczyl od odziedziczonych MT po Tacie. Fajnie wiedzieć, że jest nas więcej.
  • Odpowiedz