Wpis z mikrobloga

U mnie już wejście w wiek nastoletni. Na razie 134 szt w 74 odmianach. W przedszkolu jeszcze 16 szt i 8 odmian, które nie wzeszły w pierwszej turze.
W tym roku bez lampy. Podłożyłem tylko wysoko, możliwie najbliżej okna dachowego. Efekt co najmniej dobry, ale fakt, że okres bardzo słoneczny i dzienne światło robi całą robotę.

Tradycyjnie, jak zwykle nie mam pojęcia gdzie wysadzę, ale chciałbym wysadzić 100-110, reszta dla kolegów( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na foto mały nieład, ale moment tuż po podlewaniu i cowieczornym obracaniu doniczek.

#pomidory #ogrodnictwo
KrolWlosowzNosa - U mnie już wejście w wiek nastoletni. Na razie 134 szt w 74 odmiana...

źródło: comment_1587063445MP2ASHG5WNzWvXvqa6Yycl.jpg

Pobierz
  • 9
Tradycyjnie, jak zwykle nie mam pojęcia gdzie wysadzę

@KrolWlosowzNosa: Załaduj na samochód i przyjeżdżaj do mnie! Całe pole leży odłogiem, więc miejsca pod dostatkiem - możesz nawet jeszcze dosiać drugie tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przeraża mnie ten sezon... Może przez ten miesiąc coś się wyjaśni - w sumie jeszcze jest czas, ale to ostatni moment, żeby wszystko wróciło do normalności. Swoich sadzonek już nie zrobię, ale
@chuckd: ale coś trzeba robić;
jest zawsze ten okres kryzysu latem czyli powrót z roboty, skok w roboczy ancug i II etat, i nie chce się potwornie.. ale to dobry trening dla umysłu, bo po 15 min pracy wszystko składa się ładnie i spokojnie, a ja mogę kolejny raz powiedzieć, że Budda miał rację mówić, że wszystko i tak przeminie i nie ma co się przywiązywać do najsłabszych nawet stanów mentalnych
skok w roboczy ancug i II etat

@KrolWlosowzNosa: widzisz, ja to wszystko postrzegam przez swój pryzmat i ciągle zapominam, że inni mają inaczej :) U mnie, jak wiesz, to wygląda tak, że mam dostęp do roślin raz na tydzień i muszę w kilka godzin ogarnąć to, co mógłbym robić sobie regularnie po dwie godziny dziennie (w teorii, bo w praktyce pewnie po 3 godziny co dwa - trzy dni, ale to