Wpis z mikrobloga

zasięg w domu to ok 1-2 kreski, słaba plynnośc internetu a poza tym nie łączy się z LTE, da się coś z tym zrobić? zależy mi głównie na intenecie, jakaś antena zewnętrzna z modemem na karę SIM?

#gsm #telefony #lte
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michal284: może być to wina telefonu. Ja miałem w pracy nadajnik kilkadziesiąt metrów od siebie a nie mieć zasięgu i żeby czasem żeby odebrać musiałem wyjść z warsztatu. Szwank telefonu
  • Odpowiedz
@michal284 ja mam T-Mobile internet domowy z LTE.

Zobacz na btsmap gdzie masz najbliższy maszt i jakiej sieci oraz jakie częstotliwości on ma.

Następnie kup anteny zewnętrzne pod daną częstotliwość i router LTE. Skieruj antenę na maszt i będzie działało.

Zanim kupisz antenę to z samym routerem sprawdź prędkości bo często jest tak, że masz połączenie na a antenach idealne, a po prostu pojedyncze pasma są zbyt obciążone.
  • Odpowiedz
@michal284 u mnie na przykład jest 3 km do masztu. Mam idealne połączenie na LTE 800 MHz, ale obok leci autostrada i wszystkie auta ciągną po tym 800 MHz.

Przeniosłem się teraz w ogóle na 3G. Dla większości osób jest to standard zapomniany i dlatego ma prawie zerowe o obciążenie. Prędkość przyzwoita, ping tak niski, że spokojnie w grach mam koło 30 ms.
  • Odpowiedz