Wpis z mikrobloga

@towerme: W tym akurat nie zmieniałem ale one sonoff to bez problemu, ja wgrywam espurna do wszystkiego, działa elegancko z HA nie wiem jak z xiomi gateway ale po co skoro HA to obsłuży
  • Odpowiedz
@towerme: teraz siedzę na Bahama i pije kawkę potem siądę do komputera i napiszę Tobie w paru prostych krokach, w tym czasie polutuj sobie rxy txy gnd I napięcie z Twojego USB do sonoffa
  • Odpowiedz
@towerme: a masz jeszcze oryginalne firmware sonoff wgrane?
Jak tak, to uruchom je, uruchom itead apkę, i zupgraduj sobie w niej firmware do najnowszej wersji (3.x) - powinna zacząć reagować w trybie DYI, jak się zewrze jeden z pinów (gpio16 chyba) i możesz wtedy ładować firmware zdalnie, po wifi, albo w ogóle zostawić ten firmware - bo wtedy nie chodzi co prawda zdalnie z apki fabrycznej, ale ma obsługę MQTT.
  • Odpowiedz
Ciekawe, czym po wifi wygrywasz firmware?

@unxtres: normalnie, jak się włączy tryb DIY (obecny w nowych firmware, nie wiem czy dla wszystkich modułow sonoff, ale wygląda na to że tak) przez start ze zwartym gpio16, to sonoff domyślnie szuka/łączy się z AP o ssid sonoffDiy i z hasłem 20170618sn - (można np. z komórki zestawić taki AP na szybko) i jak się połączy (i ty też, z np laptopa), to
hrumque - > Ciekawe, czym po wifi wygrywasz firmware?

@unxtres: normalnie, jak się...

źródło: comment_15866087953KtnY4H2BVKJcCpMeLZ68Z.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz