Margaret Hamilton, inżynier oprogramowania programu Apollo, wraz z księgami kodu, który napisała ręcznie by umożliwić człowiekowi lot na Księżyc w 1969 roku. _______________________ Zapraszam wszystkich do odwiedzenia i subskrybowania mojego kanału historycznego na YT ➡️ Andrzej Włusek - Historia poza horyzont
@Wyrelworelowany: jakby była facetem to nikt by o niej nie pamiętał
@mixererek tak by było, jak o setkach innych facetów, którzy zrobili pierdyliard innych rzeczy. Wasz problem polega na tym, że widzicie płeć nie dzieło.
@m0rdeczka: Nie wiem na co autor chciał zwrócić uwagę, pewnie szanuje ją za osiągnięcia niezależnie od płci. Nie wiem co niby miałoby to zmienić czy by napisał o jednej czy o wszystkich i tak część wykopków by się zesrała, bo hurr durr kobieta, a to zawsze śmieszy ;D
Tak ona (kobieta) jest autorem tego kodu, była dyrektorem zespołu, od niej zależało, czy koledzy i koleżanki zrobili swoją robotę i jak ją zrobili.
Jak przy pierwszym komputerze dyrektorami byli mężczyźni, a kobiety programistami, to "kobiety stworzyły pierwszy komputer", ale jak już mężczyźni kodowali Apollo, to wtedy też go stworzyły kobiety. Zdecydujcie się w końcu, kto jest twórcą xDddd
ten stos ksiąg to nie kod tylko pełna dokumentacja. Pamięć programu miała kilkadziesiąt kilobajtów więc kod w asemblerze miał co najwyżej kilkadziesiąt stron maszynopisu.
Pobierz@n_rostova: Chyba sobie jaja robisz.
Po kiegu uja drukować swój kod?
@mixererek tak by było, jak o setkach innych facetów, którzy zrobili pierdyliard innych rzeczy. Wasz problem polega na tym, że widzicie płeć nie dzieło.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@Keris: Niektorym mirkom przypominam, ze TA pani, miala w sobie, w ciagu swojej kariery, mniej bolcow, niz ich dziewczyny i zony (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Jak przy pierwszym komputerze dyrektorami byli mężczyźni, a kobiety programistami, to "kobiety stworzyły pierwszy komputer", ale jak już mężczyźni kodowali Apollo, to wtedy też go stworzyły kobiety. Zdecydujcie się w końcu, kto jest twórcą xDddd