Wpis z mikrobloga

Jak myślicie jaka jest przyszłość kryptowalut, myślicie, ze kiedyś Bitcoin czy ethereum po prostu upadnie? Ich wartość spadnie do jakis centów i po prostu świat zapomni? Taka mnie naszła myśl, jak się to potoczy. #kryptowaluty #ethereum #bitcoin
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

centralizacja poprzez mining w chinach , zcentralizowany LN i Liquid , ciekawy kierrunek rozwoju skoro to zcentralizowane rozwiązania nazywa się decentralizacją ( ͡º ͜ʖ͡º)

@theromanpolan: Alternatywą jest Ethereum, których twórcy mają tyle siana, że bezpieczeństwo PoS stoi pod znakiem zapytania ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@pant4deusz: ethereum albo jakiś jego klon stanie się w przyszłości silnikiem dla wszystkich giełd i produktów finansowych na świecie, a btc to nie wiem czym się stanie, może najwolniejszą i najbardziej zasobożerną w energię siecią na świecie, która będzie co rusz banowana pod naciskiem różnych Gret i innych dzieci zielonych ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Alternatywą jest Ethereum, których twórcy mają tyle siana, że bezpieczeństwo PoS stoi pod znakiem zapytania

@fervi: ja bym się bardziej martwił na twoim miejscu bezpieczeństwem sieci w której coraz mniej opłaca się inwestować w wyspecjalizowane ASICi do kopania. Gorzej będzie jak po halvingu odejdzie zbyt dużo górników w tym samym czasie czego developrzy BTC obawiąja się od 5 lat ¯\_(ツ)_/¯ bo dojdzie do precedensu w którym nie uda się wykopać
  • Odpowiedz