Wpis z mikrobloga

@duzeelobenc Myślę że jak najbardziej jest taka możliwość ale samo z siebie raczej się to nie stanie. Czynnikiem który mógłby to spowodować mogłoby być np wymyślenie lepszej technologii, niepożądane reakcje rządów na całym świecie.
@duzeelobenc: a upadek wartości waluty podczas niekontrolowanego dodruku to nie ma wpływu na wycenę czegokolwiek nawet kryptowalut ? Bo w tej chwili mamy do czynienia z nieracjonalnym powiększeniem podaży pieniądza w obiegu , w samym tylko USA nagle pojawiło się 6 Blionów $ ( ͡º ͜ʖ͡º) będziesz płacił za wszystko drożej ci się to podoba czy nie począwszy od bochenka chleba skończywszy na kryptowalutach ¯\_(ツ)_/¯
Wiadomo, ze nikt nie wie, bardziej chodziło mi o spekulacje i to co o tym myślą ludzie.

@duzeelobenc: Prawdopodobnie będzie się to dalej rozwijać, coraz szybciej i coraz szybciej.
@duzeelobenc: To zależy. Myślę, że predykcja na 2-3 lata do przodu jest trudna, ale podumajmy sobie

- Sieci społecznościowe mogą wspierać się Bitcoinem. Co to znaczy? Chodzi ogólnie o sieci (bliżej Mediuma?), gdzie ludzie tworzą treści i są te treści oceniane przez innych i nagradzane.

- Rozwój szarej strefy. Mam tutaj na myśli projekty różnego rodzaju, które z powodu bardzo wysokich podatków nie opłaca się prowadzić globalnie. Albo ogólnie - więcej
@duzeelobenc: nie upadnie, wielcy tego swiata zweszyli biznes, moze nastapi jakies przeobrazenie ale to jest kura znoszaca zlote jaja. Bitcoin moze byc twarza ale licze ze wyjdzie jakis projekt bardziej funkcjonalny, ktory zdetronizuje bitcoina. Czas pokaze ale w upadek bym nie wierzyl chyba takiego szalenca nie ma na tym swiecie ktory poswiecil by srodki na upadek BTC.
Może rozwiną się alternatywne formy decentralizacji

@fervi: centralizacja poprzez mining w chinach , zcentralizowany LN i Liquid , ciekawy kierrunek rozwoju skoro to zcentralizowane rozwiązania nazywa się decentralizacją ( ͡º ͜ʖ͡º)