Aktywne Wpisy
ApuApustaja +12
Według naukowców rozwój modeli językowych takich jak gpt najbardziej uderzy w zawody najlepiej opłacane. Jednym z zawodów na który rozwój ai będzie miało znaczący wpływ i zmniejszy zapotrzebowanie będzie zawód programisty. Skończy się eldorado i konieczne stanie się przebranżowienie. Dni inżynierów oprogramowania są policzone i to są niepodważalne fakty
#openai #ai #gpt #programowanie #programista15k
#openai #ai #gpt #programowanie #programista15k
wiktor-niedzicki +492
Po jedenastu latach nieobecności wracam na wykop.pl. Film zrealizowany dla DDTVN nazwał mnie "Pan od eksperymentów" . Witam się zatem sztuczką kelnerską. Może się przydać już podczas świąt, gdy goście nie będą chcieli wyjść z przyjęcia.
A wkrótce nowe materiały z kanału CiekaWizja. Pozdrawiam serdecznie.
#ciekawostki #ciekawizja #nauka #gruparatowaniapoziomu #ciekawiludzie #ciekawemiejsca
A wkrótce nowe materiały z kanału CiekaWizja. Pozdrawiam serdecznie.
#ciekawostki #ciekawizja #nauka #gruparatowaniapoziomu #ciekawiludzie #ciekawemiejsca
Na wstępnie zaznaczę, że ona razem ze szwagrem są antyszczepionkowcami, szwagier w grudniu tak leczył zapalenie płuc lewoskrętną witaminą c od zięby, że wylądował na oiomie z zapaleniem płuc i wodą w płucach ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Na Facebooku mam ją dodaną od 2 lat, nigdy nic nie napisała, aż do wczoraj, kiedy wysłała mi ten oto film:
https://www.youtube.com/watch?v=xhKY-p0wjsM&feature=share
Nie radzę oglądać, można dostać raka.
Przeczytałem tytuł, obejrzałem z 5 minut losowych urywków, i skwitowałem ten film jako bezsensowne #!$%@?. No i się zaczęło...
-Wiesz, wysłałam Ci to, bo myślałam, że jesteś myślącym człowiekiem
No i mnie #!$%@?ła.
Usiadłem, obejrzałem ten film od początku do końca, wypisałem sobie najważniejsze informacje. W skrócie jest jakiś tam doktor Wolfgang z Niemiec, światowej sławy specjalista chorób płuc i wirusologii, który twierdzi, że umieralność w obecnym roku na choroby płuc, biorąc pod uwagę epidemię koronawirusa jest niższa, niż w latach poprzednich, tylko ludzie spanikowali, a to wszystko ma na celu zabić europejską gospodarkę. Powoływał się na pewne dane, które znalazłem i to co mówili Ci dziennikarze pokrywało się z tymi danymi, co nie zmienia faktu że te dane to jakieś losowe wypociny z theguardian które wyglądają jak artykuł z aszdziennika...
Spędziłem pół godziny rozmawiając z nią przez telefon i argumentując wszystko po kolei, co jak i dlaczego jest robione i dlaczego rządy podejmują takie a nie inne decyzje.
Wtedy stwierdziła, że Włosi umierają w takiej ilości tylko dlatego, że nie dawno były tam jakieś szczepienia, i to ta szczepionka ich zabija (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Zaproponowałem więc, żeby się przeszła do Wojewódzkiego, bo mówiła że tam nie była, a ja znam kogoś kto był, i to co się tam dzieje to jakaś #!$%@? masakra, przemilczała moją propozycję.
No dzizys #!$%@? ja #!$%@?...
Kontynuowałem swoją argumentacyjną narrację, co jak i dlaczego zostało zrobione, kiedy zniszczyłem ją argumentami usłyszałem tylko:
-Który Ty jesteś rocznik?
-94
-No, a ja 78, jestem starsza, trochę dłużej żyje, i więcej wiem, więc powinieneś mnie słuchać.
-Siostra, ja na twoim miejscu, to bym się nie przyznawał, że jestem starszy, jakbym #!$%@?ł takie głupoty, bo po prostu wstyd
-Jesteś bezczelny
No i rozłączyła się xD
Wyczuwam nosem kolejne ciekawe święta, ale u nas to już chyba tradycja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Generalnie to mój ojciec się do niej nie przyznaje, i co się #!$%@?, to pyta moją matkę, czy jest absolutnie pewna, że ją urodziła, bo to nie możliwe, żebśmy ja i brat aż tak się różnili od niej pod względem zwykłego #!$%@? rozsądku...
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #koronawirus #heheszki #rodzina #antyszczepionkowcy ##!$%@?
Jak to jest? No tak średnio bym powiedział, bo jest wyjątkowo tępa, ale z bratem dogadywałem się świetnie, był od niej rok starszy.
Kisnę za każdym razem jak słyszę ten argument.
https://www.euromomo.eu/outputs/zscore_country_total.html
Komentarz usunięty przez autora
za każdym #razem
swoją drogą byłeś trochę "zbyt agresywny" wystarczyło powiedzieć nie wiem....
"tak, wiem o wszystkim, czytam o tym na bieżąco, jestem świadomy że może to być problemem i że jesteś tym przejęta, jeśli będę mieć czas to to włączę i obejrzę"
to ucisza ludzi, 100% sprawdzone info
Chyba szczegółowo i rzetelnie zostały opisane argumenty Dr. Wolfganga Wodarga. Są one strasznie wątpliwe, a nie tak jak mówi owa pani z filmu "niepodważalne". No i w tym momencie mogę skończyć dyskusje której się domagasz, bo Agnieszka Wolska przytacza wypowiedzi JEDNEGO człowieka i wypowiada się o nim jak o wszechwiedzącej istocie (co jest częste dla takich filmów), a jego argumentów jeszcze nikt
"a wysłuchałem chociaż?"
"a czytałem co napisali?"
To już jest stawianie się wyżej i już wiem, że się #!$%@? w dalszej rozmowie i kończę
Nie podałeś żadnego przekonującego merytorycznego argumentu, co w tym filmie jest nieprawdą. Więc nie dziw się że siostra woli ufać doktorowi niż bratu ekspertowi z wykopu ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Osobiście słucham się oficjalnych wytyczonych, ale nie mam pojęcia jak jest naprawdę, bo się na tym nie znam, ani nie ma setek godzin, żeby weryfikować każdą informację
@kamil1230: nie, Euromomo jest wiarygodne - tylko trzeba wiedzieć co się robi - obecne zgony na koronawirusa to jest kropla w morzu zgonów ale tylko dlatego, że wirusa jest mało i nie jest on równo rozłożony
Poniżej mapa Włoch z zaznaczoną ilością chorych na 1 mln mieszkańców
No jestem i słucham mądrzejszych od siebie, a nie foliarzy.
Twoja siostra tez slucha Wnet a jej guru to Czerniak od wolne myslenie ?
https://swprs.org/szwajcarski-lekarz-o-covid-19/
Oczywiście sama strona z artykułem nie jest dobrym źródłem, ale podają linki do wszystkich wypowiedzi, więc można to zweryfikować.
Podobnie miałem z siostrą: "Wirus to spisek żeby zobaczyć na jakie zniewolenie społeczeństwo pozwoli"
I z ojcem: "Ziemia nie ma iluś tam miliardów lat, to spisek, Bóg stworzył".
Tylko że ten lekarz mówi zupełnie co innego, niż film przedstawiony przez OPa film. Choć i tak nie jest on godny zaufania. Denerwują mnie po prostu tego typu kanały. Bazują na naiwności ludzi. Ten redaktor kłamie, i gdyby pracował w telewizji nie mógł by sobie pozwolić na tego typu wypowiedzi, ale stworzył w okół siebie mit jedynej prawdy. Sama ilość wyświetleń
Komentarz usunięty przez moderatora
kiedyś™ jej to minie
próbowałem tego kiedyś, ostatecznie zmarnowałem na to masę energii a i tak zaczęła się trochę zmieniać po tym jak jej bombelek trochę podrósł.
@KapitanTorpeda:
@Kolej00rek
bo odrzucajanie czegoś
Udało mi się matkę wyleczyć z zieby ale tu sprawa chyba jest przegrana...
Jestem Alasthor, syn foliarza.
Oczywiście, są wyjątki, które nie żerują na kciuki, suby i wpłaty, ale sam widzisz jak mało profesjonalnie wygląda kanał, który podlinkowałeś. Nie mam na myśli treści (sprawdzam ją aktualnie), ale oprawę.
Tutaj jeszcze ciekawy raport prosto z Włoch.
https://www.epicentro.iss.it/coronavirus/
https://www.epicentro.iss.it/coronavirus/bollettino/Report-COVID-2019_30_marzo_eng.pdf
@Kolej00rek: hehehe mówisz że spotkacie się na święta? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wydaje mi się że obecnie dużo ludzi chce czuć się wyjątkowo, będąc w grupie "oświeconych" którzy poznali jakaś ukrytą prawdę.
Z najbliższych przykładów to oczywiście antyszczepionkowcy, plaskoziemcy, wyznawcy zięby, Smoleńsk a także wiara we wszystko co nie może być udowodnione.