Aktywne Wpisy

Afrobiker +179
#heheszki #systemkaucyjny #polska
Pamiętacie wczorajszą butelkę o pojemności 3,01 litra? No to dzisiaj wjeżdżają całe na biało kartoniki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Pamiętacie wczorajszą butelkę o pojemności 3,01 litra? No to dzisiaj wjeżdżają całe na biało kartoniki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
źródło: temp_file8717693924554522658
Pobierz
lubaxd +293
Nic mnie tak nie irytuje jak p0lacka mentalność idę dzisiaj do lekarza po l4 z powodu grypy i już sie zaczyna
-"nie szkoda Ci brac l4?"
-"przeciez wtedy płacą tylko 80%"
-"jeszcze sie w jakaś kwarantanne wpakujesz"
-"kiero sie wkurzy że Cie nie będzie"
-"masz wszystkich gdzieś nie dbasz o siebie to teraz sami będziemy musieli robić"
-"nie szkoda Ci brac l4?"
-"przeciez wtedy płacą tylko 80%"
-"jeszcze sie w jakaś kwarantanne wpakujesz"
-"kiero sie wkurzy że Cie nie będzie"
-"masz wszystkich gdzieś nie dbasz o siebie to teraz sami będziemy musieli robić"

Sprawa wygląda tak, mój sprzęt:
MB: ASRock z87m extreme 4
CPU: i5 4690k
RAM: 2x8 1600 mHz
GPU: gtx 960 od asusa
Na początku na pulpicie temp wynosiła około 55-60*C po wyczyszczeniu kompa spadła do około 40*C. Podczas robienia testu programem CINEBENCH 15 temperatura na procesorze osiągneła od 92-100*C. Procesor podkręciłem z 3.9 do 4.2 na napięciu 1.122.
Mireczki może mi ktoś podać przyczynę wysokiej temperatury podczas testu? Coś zrobiłem nie tak?
Wzorowałem się na tym filmie: https://www.youtube.com/watch?v=7cOBaW_9U3A
@franaa: właśnie kiedyś tak myślałem że zacznę kręcić jak kupie lepsze chłodzenie, ale ostatnio komputer zaczął mi zwalniać i postanowiłem wiziąć się za to juz teraz, jak mam wg dobrać ten cooler do procesora? musi pasować do gniazda procesora czy do płyty głównej?