@10129: Gadałem z nimi na czacie, te ESD to są używane klucze i niby na podstawie wyroku UE można je odsprzedawać. Mam tu spore wątpliwości, bo to ten wyrok odnosi się raczej do licencji z naklejką (nie OEM!) a nie ESD.
@10129: To świetnie. Mam starego thinkpada, na którym jest oryginalny Windows10Pro OEM. Teraz tam jest Linux. Pytanie, jak ma przetransferować klucz Win10 na PC? ( ͡°͜ʖ͡°)
The software company shall not prevent the further sale of its license, and usage of its software,including OEM, DSP and ESD versions. The software company’s copyright is exhausted when its software has been sold for the first time. The individual sale of Volume License and the trading of online transferable licenses are permitted
nie wiem ¯\_(ツ)_/¯
OEM, bundled, or recovery software may be listed only
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: zainstaluj bez klucza bedziesz mial tylko prompt po prawej lub uzyj jakiegos z netu zamiast placic za i tak nielegalne klucze po studentach/firmach
czy to oryginał? Warto przycebulić 100zł taniej niż w morele?
#cebuladeals #pcmasterrace #windows #microsoft #software #windows10
Komentarz usunięty przez autora
tu więcej można cebulić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gadałem z nimi na czacie, te ESD to są używane klucze i niby na podstawie wyroku UE można je odsprzedawać. Mam tu spore wątpliwości, bo to ten wyrok odnosi się raczej do licencji z naklejką (nie OEM!) a nie ESD.
To świetnie. Mam starego thinkpada, na którym jest oryginalny Windows10Pro OEM. Teraz tam jest Linux. Pytanie, jak ma przetransferować klucz Win10 na PC? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nie wiem ¯\_(ツ)_/¯