Wpis z mikrobloga

To jest dopiero poświęcenie. Jak dla mnie super. Dałbym plusa.
#samochody #motoryzacja #koronawirus #mercedes
Opis:
"Tak jak w tytule.
Pozycze auto lekarzowi, pielęgniarce, ratownikowi medycznemu itp osobie biorącej czynny udział w pomocy i zwalczaniu pandemii koronowirusa jaka nas wszystkich dopadła. Jeśli tają osoba nie ma czym dojeżdżać do pracy, na służbę lub musi jeździć pociągiem autobusem i dodatkowo się narażać na zagrożenie to oferuje pożyczenie swojego prywatnego auta takiej osobie. Autp jest z aktualnym OC i przeglądem technicznym. Mamy z żoną 2 auta więc Mercedesa możemy pożyczyć. Oczywiście bez opłat. Jedynie tylko normalne koszta eksploatacyjne pozostaną jak tankowanie. Ale i w tym przypadku jestem w stanie pomóc przy tankowaniu. Liczę na szczerość i uczciwość. Jakby co odpowiadam na wiadomości tak szybko jak mogę. Moja żona jest nauczycielką a ja jestem zawodowym strazakiem. Wszyscy staramy się jak możemy pomagać i zwalczać zagrożenie jakie spotkało nas wszystkich... Tel do mnie [hidden information]."
kidi1 - To jest dopiero poświęcenie. Jak dla mnie super. Dałbym plusa.
 #samochody #...

źródło: comment_1585501853S7IuXJuQLvRZVCRNz0vJ2O.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pytam, bo sam mam takiego w211 2.6 benzyna i obawiam sie ze osoba ktora pożyczy pol wypłaty wydała by na paliwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@piotr-matej: bez przesady, lekarze tak źle nie zarabiają. Moje poprzednie auto paliło 16-18l po mieście i nie widziałem w tym problemu, a sam masz jedną ze słabszych wersji silnikowych w tej budzie
  • Odpowiedz
@Atreyu: no ja wiem, tak sie tylko zastanawiam ;-)
Tez nie marudzę ale znam kilka osob które zarabiają dużo więcej niż ja i spalenie na poziomie 15 to tragedia ;) dla nich

Wiem ze 2.6 slabe, na codzień mi starczy ale ostatnio jednak dochodzę do wniosku że chcę więcej ;)
  • Odpowiedz
zarabiają dużo więcej niż ja i spalenie na poziomie 15 to tragedia ;) dla nich

@piotr-matej: no bo spalanie się skaluje a przewoźność nie, czy jedziesz kompaktem czy bmw 7 tak samo dowieziesz dupę na miejsce, może i przyjemniej ale efekt końcowy ten sam - przemieściłeś się. Dlatego dla daily niskie spalanie to najważniejsza cecha moim zdaniem.
  • Odpowiedz