Wpis z mikrobloga

#problemytechniczne #komputerowyproblem

Hmm mam problemy z komputerem, formatowałem, sterowniki itd wszystko aktualne, szukałem milion powodów i przyczyn. może płyta główna, dysk twardy albo karta graficzna coś nie halo.

Mianowicie podczas oglądania filmów ekran mi czasem "mryga", czasem też się komputer zawiesza tylko przy oglądaniu filmów. Czasem jak wchodzę na jakąś stronę np taniechlanie.pl zawiesza się wszystko na 6-10 sekund potem jest takie piknięcie i działa, i jak przeglądam strony to mi się na ułamek sekundy robią takie szachownice jak na screenie. Ktoś tak miał? Jakieś rady oprócz idź do serwisu?
P.....y - #problemytechniczne #komputerowyproblem

Hmm mam problemy z komputerem, for...

źródło: comment_L0FFw8Z77DnefLg847WfeVapyZiP0yL6.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Al_Bundy: To mówię później bo to trzeba czasu i obserwacji, może nawet z dnia żeby sprawdzić czy aby na pewno wszystko chodzi. Może udało nam się rozwiązać problem przeglądarki, bynajmniej jesteś bardzo pomocny i naprowadzasz mnie na dobre tory. Sorry, że Ci tak spamuje, ale wiesz jak to jest, najmniejsze niedociągnięcia i detale wkurzają najbardziej.

Edit, usunięcie tamtej linijki nie pomogło, Frezz jak cholera, zabieram się za flasha
  • Odpowiedz
@Al_Bundy: No to tak, Chrome mam chyba najnowszy bo formatowałem z 2 tygodnie temu, wszedłem w te ustawienia i wyłączyłem wtyczke flasha z chrome i włączyłem systemowa (też raczej najnowszą instalowałem po formacie). Powinno być dobrze bo ten sam flash odpowiada za Firefoxa niestety taniechlanie freez jak cholera. To co mi zostaje, zmienić przeglądarkę? Dodam że trwa z 10 sekund i na koniec się odwiesza i jest takie piknięcie komputera.
  • Odpowiedz
@Al_Bundy: Kartę z tydzień temu wyciągałem odkurzałem i przedmuchiwałem. Jeżeli chodzi o czystość to niemal za to ręczę. No nic będę miał więcej czasu to wyciągnę ją i sprawdzę czy coś mrygać będzie i chrome dalej będzie łapał freezy. Niemniej dzięki za pomoc, będę się jeszcze odzywał jak coś :D
  • Odpowiedz