Wpis z mikrobloga

@bede_chadem: myślisz, że z pięcioma samolotami, które i tak będą pewnie ciągle stać remontowane, bo cięcia budżetowe na zakup części, obronisz państwo? Gdyby ktoś miał na nas napaść to najpierw wyśle setki rakiet dalekiego zasięgu, które to te śmieszne samolociki obrócą w pył w pierwszej minucie "walki".
  • Odpowiedz
@bede_chadem: <Ja mam
- obowiązek posiadania broni przez każdego pełnoletniego obywatela
- rozbudowa straży pożarnej, włączenie w jej struktury saperów i służb chemicznych itp.
- likwidacja wojska fundusze na rozwój straży pożarnej
- wy....nie kapelanów do kamieniołomów
  • Odpowiedz
@bede_chadem: Jakiest sens wydawania tyle hajsu na zbrojenie tego państewka jak tą armią możemy konkurować conjwyżej z czechami. Albo inwestować rzeczywiście w armie i starać sie o b--ń niekonwencjonalną jak atomowa czy wodorowa bo tylko ona jest jakims gwarantem bezpieczeńśtwa a nie jakieś 5 samolocików. W przypadku wojny z trudniejszym przeciwnikiem niż słowacja i tak mnie zaciągną jak innych obywateli do wojska wiec niech nie lecą w c---a
nie r---------ą
  • Odpowiedz
@bede_chadem: kupić więcej f-16, ponieważ nasza doktryna jest obronna więc technologia stealth nie jest aż tak konieczna (nie mówię, że niepotrzebna), pełnej możliwości myśliwców V generacji nie jesteśmy w stanie wykorzystać więc lepiej będzie kupić więcej maszyn starszej generacji które mamy już oblatane i nasza insfastruktura jest w stanie je użyć

daje plusa za wypowiedź bo pieprzenie żeby nie kupować sprzętu dla wojska ale rozdać na lewo i prawo mnie
  • Odpowiedz