Aktywne Wpisy

Za każdym razem pod tym memem musi się trafić jakiś cieć który wyskakuję z minimalną w tamtych latach, sęk w tym że w tamtych latach, czyli jak wchodziła strefa dobrych cen ok. 2006 to prawie nikt nie zarabiał minimalnej, to nie dzisiejsze czasy że jedna trzecia dyma na minimalnej, ewentualnie +200 zł. Minimalną w tamtych latach zarabiało ok. 7% społeczeństwa więc bez porównania.
Starajcie się zawsze porównywać do średniaków, albo wyżej, nie
Starajcie się zawsze porównywać do średniaków, albo wyżej, nie
źródło: 611daa53b2c66a5ae9462c678ac6b474049ccb59a94a3126e3510bc5a3b9e382
Pobierz
kidi1 +154
Oto moja maszyna do zabijania. Jak widać, jest odbezpieczony i gotowy żeby zagryzać ludzi. Pokażcie swoją.
#maszynadozabijania #pokazpsa #psiarze #bekazantypsiarzy
#maszynadozabijania #pokazpsa #psiarze #bekazantypsiarzy
źródło: 1000008049
Pobierz

Znalazłem artykuł w muratorze, gdzie prawdopodobnie właśnie dom z takim układem jest przerabiany. Może jakiś mirek ma dostęp i podrzuciłby screeny? Szkoda mi płacić za dostęp jeśli to okaże się lipą
https://miesiecznik.murator.pl/remont/stary-dom-z-nowym-poddaszem_2143.html
#budownictwo #domy #dom #budowadomu #remont #murator #pytanie
źródło: comment_1584983846mxUr3dq1D3ZrDbb7r1d9Xc.jpg
Pobierzźródło: comment_1584984372aGObhEHd8X5YCndygyhUvJ.jpg
Pobierzźródło: comment_1584984399zpW3uJkio3a7aeR323javy.jpg
Pobierzźródło: comment_1584984416c9j680oTcC4fc2ITbxjC72.jpg
Pobierzźródło: comment_1584984434vqR4E86ffZRYN9MKh9QaKb.jpg
PobierzDo poprawki
Odziedziczony po babci ponad 70-letni dom nie zapewniał komfortu czteroosobowej rodzinie. Doskwierał jej nie tylko niedostatek przestrzeni (90 m2 powierzchni użytkowej), ale przede wszystkim jej archaiczny podział. Centralnie usytuowana sień, charakterystyczna dla dawnych chat, pełniła funkcję komunikacyjną i gospodarczą. Wokół niej symetrycznie zlokalizowane były cztery pomieszczenia, z których trzy były przechodnie.
Inwestorzy chcieli
Pamiętaj, że można wykuć przejście przez ścianę nośną. Trzeba tylko wstawić nadproże może być metalowe. Z jednej strony wykuwasz połowę grubości muru, wstawiasz metalowy dwuteownik. Zalewasz betonem a po odczekaniu aż beton stwardnieje to samo robisz z drugiej strony. Po uzyskaniu przez beton pełnej wytrzymałości można wykuć przejście.
No ale jeśli chcesz to zrobić legalnie to kierownik budowy,
Odnośnie kucia w ścianach nośnych to wiem, że jest taka opcja jednak wciąż nie wiem jak rozplanować sobie przestrzeń.
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli chodzi o mnie, to jeśli miałby być to mój dom na codzień to chciałbym dużo otwartej przestrzeni hol/salon/kuchnia i tu robią się schody :(
Jak nie masz jeszcze tej chałupy docieplonej, czy świeżo wyremontowanego wnętrza, to rozbiórka i budowa nowej nie będzie aż tak droższa od zabawy w podciągi itp..