Witam, czy istnieje jakiś "trick" na poprawę odbioru baofenga uv82? Jakiś kabelek do śrubki czy coś, bo kiedyś oglsdslem, że się przykręcało kawałek kabla pod śrubę i drugi chyba pod antenę i coś pomagało, co oprócz wymiany anteny? #baofeng #krotkofalarstwo #antena #zasieg #radiotelefon
@Ximcio: Działania według efektu 1.Antena zewnętrzna 2.dłuższa antena (inna niż dostarczona fabrycznie) 3."Rat tail antenna", znaczy kawałek drutu jako dodatkowa masa,
@lesio: A w pleckach mnie wczoraj jebło .... o jezu jezuuuuu, Stasiu napięcie czy to mi anodowe spadło! Stasiu, ja nie teraz nie nadaję pełną mocą, to jest tragedia. Czekaj muszę podkręcić. Stasiu, czekaj chwile bo mi stara wrzeszczy, że telewizji nie może oglądać
uwielbiam stać sobie w kuchni, słuchać muzyki typu rozwódka i pić gin z kieliszka od wina i udawać, że moje głupie dzieci są akurat ojca a ja mam chwilę dla siebie i na rozpamiętywanie mojego nieudanego małżeństwa
#radio #krotkofalarstwo #kf
[link](https://codancomms.com/products/6110-mp
źródło: comment_1584800458tXq31onIl9nqZWYoGjLTw6.jpg
PobierzQRP-owłbym
To powyżej to nie moje wymysły, na łosiu 2019 byli wojskowi ze swoim sprzętem i opowiadali co i jak z ich łącznością.
Działania według efektu
1.Antena zewnętrzna
2.dłuższa antena (inna niż dostarczona fabrycznie)
3."Rat tail antenna", znaczy kawałek drutu jako dodatkowa masa,
U nas musi być trójka konsomolska przynajmniej i kilovolt na anodowym, bez tego nie ma łączności krajowej na paśmie geriatrycznym.