Wpis z mikrobloga

Wiecie co mnie mega w-----a? Ten zaciesz studentów że zamknęli uczelnie.

Jeeeee super, zamknęli, mamy wolne, dobrze bo nam się nie chce...

To na c--j studiujesz? Nie czaje tego, ja osobiście nie jestem tym uradowany, bo będzie potem trzeba nadrobić więcej materiału, nie czaje jak ktoś może dobrowolnie na coś zapisać i cieszyć dupe w momencie kiedy to zamkną.
Serio, już dzieci w podstawówce i szkołach średnich rozumiem, bo one nie mają wyboru, ale dorosłe osoby?

#studbaza
#zalesie
#koronawirus
  • 125
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bo taki jest teraz rynek pracy że lepiej mieć papier niż nie miec

@Need: no ale jak kazdy ma a raczej kazdy moze miec jesli tylko sie przemeczy pare lat, plus fakt ze studia to 5 lat chlania nie wazne na jakim kierunku wiec kazdy idzie.

no tak lepiej miec ale przez te 3-5 lat z latwoscia mozna nauczyc sie wiecej i znalezc lepsza prace niz na studiach
  • Odpowiedz
no tak lepiej miec ale przez te 3-5 lat z latwoscia mozna nauczyc sie wiecej i znalezc lepsza prace niz na studiach

@liberum:

tylko że takie p---------e nie ma żadnego poparcia w statystykach jeżeli chodzi o większość osobników i dla niektórych może być to prawda.

Powtórzę to co zawsze to nie jest wina millenialsów/gen X, że sobie boomerzy na całym świecie wymyślili taki a nie inny rynek pracy z tymi
  • Odpowiedz
@Need: no to jak sie nie ma wyzszego to trzeba to zaakceptowac i robic cos bardziej otwartego, uznac za zalete, robic jakis biznes. serio jesli ktos studiuje jakies IT tylko po to zeby dostac te kilka k na start z perspektywa taka ze w koncu dostanie podwyzke i zarobi wiecej ale bedzie siedzial przed kompem kilkanascie lat az sie wypali i zrozumie ze jest debilem xD to powiedz mi jak
  • Odpowiedz
@Need: bylem na studiach IT, sprytni juz przed studiami mieli jakies roboty, nawet firmy, wielu z nich zrezygnowalo ze studiow bo zrozumieli ze nie warto. urodzeni korposzczurki siedza teraz gdzies w comarchach za 6k. tylko szkoda tych mniej sprytnych ktorzy i tak sie przemeczyli ale i tak sa c-----i i gowno nadal zarabiaja
  • Odpowiedz
@Razzish: Ja się cieszę tylko dlatego, że mam więcej czasu na czytanie (studiuję polonistykę) xD Jak się zajęcia normalnie odbywają, to wracam zmarnowana i nic mi się już nie chce, więc chociaż taki plus. Ale też będzie sporo do nadrabiania z nieliteraturoznawczych przedmiotów ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz