Wpis z mikrobloga

Wiecie co mnie mega w-----a? Ten zaciesz studentów że zamknęli uczelnie.

Jeeeee super, zamknęli, mamy wolne, dobrze bo nam się nie chce...

To na c--j studiujesz? Nie czaje tego, ja osobiście nie jestem tym uradowany, bo będzie potem trzeba nadrobić więcej materiału, nie czaje jak ktoś może dobrowolnie na coś zapisać i cieszyć dupe w momencie kiedy to zamkną.
Serio, już dzieci w podstawówce i szkołach średnich rozumiem, bo one nie mają wyboru, ale dorosłe osoby?

#studbaza
#zalesie
#koronawirus
  • 125
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 13
@Razzish przecież 90% studentów studentów studiuje dla papierów. Ja na moich studiach nauczyłem się ściągać i kombinować. 80% zajęć to wzory, których nikt nigdy nie zapamięta.
  • Odpowiedz
@Maffiozzo97: Zależy co studiujesz, jeżeli robisz to tylko dla papierka, a nie chcesz dalej iść w tym kierunku to możesz mieć w------e, ale jeżeli chcesz się rozwijać w danym kierunku, to niestety musisz sam się dokształcać w domu, a studia traktować jako przepustkę, którą lepiej zdać na 5 niż na 3. Nie zawsze jest idealnie, ale tak naprawdę wszystko zależy od ciebie, lepiej mieć ten papier, pracodawcy inaczej na ciebie
  • Odpowiedz
@Razzish: Zgadzam się. Studiuję i jestem w-------y z powodu odwołanych zajęć, bo jestem już na ostatniej prostej i nie wiem jak to teraz będzie. Oczywiście decyzja o zamknięciu szkół i uczelni to decyzja doskonała i w-------y jestem jedynie na swojego pecha.
  • Odpowiedz
@Razzish studiowanie:
- idziesz na pierwsze zajęcia żeby się dowiedzieć czy trzeba chodzić na pozostale
- niestety na niektóre trzeba
- nie robisz nic przez kolejne 3 miesiące, na zajęciach jesteś obecny tylko duchem i żeby ludzie którzy mają dobre notatki kojarzyli kim jesteś
- uczysz się jeden wieczór
- zaliczasz na 3, a czasem więcej bo prowadzący mają jeszcze bardziej w------e niż
  • Odpowiedz
@Razzish: Moja grupa uzgodniła z prowadzącymi i robimy materiał w domu i potem wrzucamy wszystko na GITa, a jeśli nie dotyczy to kodu to wszystko leci w formie sprawozdań do nich na maila. Cyk jak ktoś chce to może robić jak uczelnia zamknięta ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Razzish: Bo wyślą mi materiały z góry i zrobię wszystko sama w domu w tydzień a nie w miesiąc XD
O nie, smutne, p0lscy studenci muszą być 24/7 idealni, bo to elita, powtarzam elita, nie mogą się cieszyć że zajęcia odwołane, powinni chodzić na wykłady i się cieszyć że mogą posłuchać jak wykładowcy czytają wszystkie slajdy po kolei XD
  • Odpowiedz
@Razzish: jestem na magisterce specjalizacje wybrałem jeszcze na inżynierce, obecnie mam semestr gównoprzedmiotów totalnie niepowiązanych z tym co wybrałem, rano nawet nie mam ochoty wstawać na uczelnie...
  • Odpowiedz
@Razzish: A znasz jakiegos studenta? U mnie wszyscy sa wkurzeni, bo bedziemy musieli do polowy lipca lazic i w temperaturze 30 stopni np. w sali, w ktorej grzeje 30 komputerow pracowac. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Razzish: wiesz, co w-----a mnie? Zakładanie, że jeśli ktoś jest zadowolony z tej decyzji to dlatego, że miga się przed studiowaniem. Ja lubię swoje studia i jednocześnie cieszę się z tej decyzji, bo jako astmatyk w grupie ryzyka nie czułam się w pełni komfortowo z chodzeniem na zajęcia w takim momencie. Chętnie odrobię to latem, zdrowie jest najważniejsze.
  • Odpowiedz