Wpis z mikrobloga

Ostatnio stojąc na przejściu dla pieszych zobaczyłem kilka autobusów miejskich, które na pełnej p-----e dojeżdżały do świateł lub przystanków, żeby za chwilę bezsensownie hamować. I naszło mnie na #przemyslenia. Czy zarządy spółek komunikacji miejskiej inwestują w szkolenia z zakresu eco drivingu? Ekologię mam w dupie, ale takie przepalanie pieniędzy mnie rusza. Środowisko miejskie ma to do siebie, że zmiana stylu jazdy odbija się tam diametralnie na zużyciu paliwa. Gówniany kierowca zmarnuje w ciągu miesiąca tyle hajsu, ile warta jest jego wypłata. Zastanawiam się jakie jest podejscie do norm zużycia paliwa i czy jest jakakolwiek presja na ograniczanie kosztów w tym zakresie.
Wołam @Pangia, bo chyba Ty pracujesz w transporcie miejskim, prawda?
#bekaztransa #komunikacjamiejska #autobusy
JudzinStouner - Ostatnio stojąc na przejściu dla pieszych zobaczyłem kilka autobusów ...

źródło: comment_1583664695Y8yQTqx9dUExhT7roOEvvq.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@papaj_21_37: u nas też były dwa takie i jeden gość też się nie mógł nachwalić jak tym się jeździło
jak sam stwierdził, jeździł tym ponad pół roku, później dostał solbusa, a mercedes poszedł jako takie auto przechodnie, jeździł tym każdy kto to dostał
po 3 miesiącach zaparkował na bazie z zatartym silnikiem bo nikt nie sprawdzał oleju
  • Odpowiedz
@Ciastek993: no ja mówię o tym co na rękę i też przy jakiejś chorej liczbie godzin
mój antyrekord to 1962 złote ale wtedy miałem przez większość miesiąca taką zmianę że nawet etatu nie wyjeździłem
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: miejska codzienność, to już od kierowcy zależy czy musisz podróżować trzymając się poręczy wszystkimi kończynami czy możesz wozić pełną szklankę wody, wielu kierowców przenosi zwyczaje z prowadzenia osobówek na autobusy i szarpie pedałami dojeżdzając co 0,5 metra w korku do auta z przodu albo rzucając ludźmi na przystankach. Autobusy nie mają założonych ograniczników tak jak tramwaje czy pociągi gdzie można przyśpieszać albo hamować tylko według "rampy" invertera zasilającego silnik.
  • Odpowiedz