Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +293
Jak długo będzie powtarzana ta z-----a narracja, że jak społeczeństwo się bogaci to ludzie nie chcą mieć dzieci?
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te

kimunyest95 +97
Znajomy Chińczyk powiedział mi, że jego mama właśnie kupiła sobie samochód za 12k EUR (po przeliczeniu) - moja pierwsza reakcja, pewnie jakaś Toyota czy Mazda, przekraczająca 5 lat…
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
źródło: IMG_5210
Pobierz

źródło: comment_1583415874OTOEMyUGEnQHbQnEH1WORG.jpg
PobierzMożecie sobie pisać, że ich wina, ale to w żaden sposób nie zmienia faktu, że zarabiają mniej.
@riko1: No to właśnie o nią dbamy, mówiąc głośno o nierównościach i próbując wprowadzić rozwiązania prawne.
W sumie nic dziwnego, że niektórym to przeszkadza, tak jak byli faceci, którym nie podobało się prawo, że nie wolno bić żon i deklarowali, że oni się nie będą do niego stosować, albo którzy byli przeciwni prawom wyborczym dla kobiet, albo możliwości edukacji dla kobiet itp.
Przecież macie taki sam dostęp do edukacji, rynku pracy, rozwoju, tak samo możecie podnosić kwalifikacje, walczyć o podwyżkę, zmieniać miejsce zatrudnienia. Gdzie tu nierówności? Na cholerę tu regulacje prawne?
@riko1: Co, ale niby jakim sposobem TAKIE SAMO wynagrodzenie to jakiś przywilej? Przywilej to by był, gdyby kobiety mówiły, że chcą zarabiać przeciętnie o 10% więcej od facetów. A czegoś takiego to jeszcze nie słyszałam, wręcz było wielkie święte oburzenie, jak bodajże okazało się, że w Google kobiety przeciętnie zarabiają więcej. I płacz, jak tak może być, mimo