Aktywne Wpisy

powsinogaszszlaja +544
źródło: Znów rok na plus
Pobierz
spirityfree +75
Dawno temu podjęłam dezycję o braku dzieci z różnych powodów.
Przez ten cały czas byłam ze swojego wyboru zadowolona. Nadal jestem i to bardzo. Obserwując ludzi z dziećmi jestem zadowolona jeszcze bardziej
#zwiazki
Przez ten cały czas byłam ze swojego wyboru zadowolona. Nadal jestem i to bardzo. Obserwując ludzi z dziećmi jestem zadowolona jeszcze bardziej
#zwiazki

Szukam smartbanda/smartwatcha dla taty
Ma problemy kardiologiczne i lekarz kazal mu sie wiecej ruszac wiec chcemy mu kupic opaske aby latwiej bylo mu monitorowac
Chcialem cos co jest
- wodoszczelne (mozna plywac w basenie)
- bazuje na GPS zamiast samych krokow
- bezobslugowe, latwe w uzytkowaniu
- ewentualnie - czy mozna z opaska wchodzic do sauny? czy raczej wszystkie urzadzenia moga pasc od czegos takiego?
- ewentualnie - cos co bada tetno i inne kardiologiczne wspolczynniki (cisnienie? nasycenie krwi? nie mam pojecia co moze byc badane przez opaske i na ile jest dokladne)
1. Mozecie cos polecic od siebie? ja zerkam narazie w internecie na Garmin Vivosport i Huawei Band 3 Pro. Czy moze jednak powiniene szukac czegos drozszego?
2. jak dzialaja GPSy w tych opaskach? ja mam xiaomi mi band 4 wiec polegam na krokach ale wydaje mi sie, że tata zawyza ile moze chodzic wiec myslalem, ze GPS moglby byc lepszy ale nie wiem jak on zadziala jak bedzie w pracy (produkcja, tata jest tam technologiem wiec podobno troche chodzi po zakladzie)
#garmin #xiaomi #huawei #smartwatch #smartband #pytanie #pytaniedoeksperta
Swoją drogą jedyne funkcje kardiologiczne, za które ktoś bierze odpowiedzialność ma tylko Apple Watch...
Robia to poprzez akcelerometr, tylko tu duzo zalezy od producenta i softu. Bo ciaomi zlicza kroki za nic i siedzac w aucie mozna nastukac 2km spaceru.
@Pojedynczy: poza applem (rzetelnie) i gowno chinskimi wynalazkami (kij wie jak) zaden sport/smartwatch nie poda ci nic ponad aktualne tetno i ewentualne ostrzezenie o