Wpis z mikrobloga

Jak to jest z tym zielonym listkiem . Czy jako świeżo upieczony kierowca mam obowiązek teraz go nalepić na auto ( ͡° ʖ̯ ͡°) ?
#prawojazdy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MoonlightSh: przepisy to nie wszystko. Technika jazdy i ogólne zachowanie na drodze też się liczy a to u młodych kierowców słabo wypada wiadomo. A jeśli chodzi o naklejkę z bombelkiem wiesz po co ją się w ogóle nakleja?
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: to taki talizman, jedziesz sobie furą i myślisz "ooo w tego sobie przywalę dzisiaj", podjeżdżasz bliżej, widzisz naklejkę "tym autem jedzie Dżesika" i zmieniasz zdanie, proste ¯\_(ツ)_/¯
Pewnie, że przepisy to nie wszystko ale jak widzę że ktoś coś odwala na drodze niebezpiecznego to w 99,3% przypadków nie jest to młody/świeży kierowca ;)
  • Odpowiedz
@MoonlightSh: bardziej chodzi o to, że taki kierowca z gówniakiem może jechać wolniej, bardziej chaotycznie czy coś bo jest rozpraszany a nie żeby w niego nie p-------ć xD przynajmniej ja tak to widzę i interpretuję dlatego na takich kierowców uważam jak na eLki, z tym listkiem podobnie. Chociaż widziałem chyba tylko ze dwa takie na autach
  • Odpowiedz
@Bodzias1844: jaja sobie robię ;)
Dzisiaj jak ktoś jedzie chaotycznie albo odpierdziela jakieś inne numery (nagłe hamowanie, zjeżdżanie na inny pas itp) to zaprząta jego/jej głowę i ręce bombelek zwany "muszę przeczytać/napisać sms" albo "facebook sam się nie sprawdzi" (°°
  • Odpowiedz