Aktywne Wpisy
JonasKahnwald +219
Pisałem kiedyś, że spełniłem swoje marzenie ze studiów co do gamingowego PC. Tak właśnie wygląda, Aorus RTX 4090, R7800X3D. (ʘ‿ʘ)
#pcmasterrace #komputery #gry #chwalesie
#pcmasterrace #komputery #gry #chwalesie
Zupa-jeza +173
Marzy mi się Polska w której takie komentarze są wyśmiewane, a nie lajkowane. Całe nasze życie w stadzie polega na stawianiu sobie ograniczeń, żebyśmy się nie pozabijali i żeby to jakoś działało. C--j tam, że 2tys zginie, 10tys zostanie rannych i 100tys postronnych osób będzie miało traumy do końca życia. Prawo do mojego z--------u jest najważniejsze. Gdybyśmy wszyscy mieli taki mental to dalej byśmy siedzieli w pubie w oparach dymu i śmierdzieli
#zdrowie #dieta #chudnijzwykopem #cwiczzwykopem
Człowiek dostaje jasnego umysłu oraz dodatkowych sił (podczas głodówek wydziela się hormon wzrostu). Pewnie są to mechanizmy które miały nam ułatwić szukanie zwierzyny w czasie głodu.
W ramach ciekawostki powiem jeszcze, że lwy w zoo jedzą 6 razy w tygodniu natomiast te na sawannie raz na 5 dni (gdzie zjadają taka sama porcje jedzenia co ich zamknięte ziomki) i lwy są sawannowe
Ciekawym zjawiskiem przy długotrwałych głodówkach jest zjawisko "paradoks holocaustu" - ludzie którzy przeżyli obozy koncentracyjnie i wyglądali jak żywe trupy żyją średnio dłużej niż ich rówieśnicy którzy nie mieli takich doświadczeń.
Ciesz się jedzeniem, zmieniaj nawyki i zyskuj zdrowie. A nie 100% albo nic :D
Głodówka spoko żebyś złapał bakcyla że się da schudnąć (bo poleci parę kilo na start) i można ale pamiętaj żeby wyprostować skrzywienia żywieniowe z
Autofagia występuje napewno u drożdży natomiast nie występuje u ludzi więc nie ma to sensu.