@adulski: sprawdź temperaturę np. SpeedFan. jeśli jest zbyt wysoka to wyczyść, jeśli nie pomoże to zaaplikuj nową pastę termorprzewodzącą. Dopiero co miałem identyczny problem i zrobiłem to co napisałem i pomogło.
@adulski: Tylko pamiętaj, gdy bedziesz dmuchać w wentylatory, zebyś przytrzymał czymś wiatraczek, bo rozkręcisz go do zawrotnych prędkości i zużyjesz łożyska.
@adulski: Daj do serwisu, powiedz że chcesz żeby Ci sprawdzili pastę, wentylator i go wyczyścili. Zapłacisz 100-150 i będziesz miał spokój. Coś z tego na pewno.
@adulski: Ja miałem problem w Toshibie. Nie dało się windowsa zainstalować, dałem na gwarancję, przyszedł z protokołem: wymieniono pastę termoprzewodzącą, wymieniono wentylator. Czyścić nie musieli bo miesiąca nie miał.
Edit; no to możesz go odkręcić (obudowę), kupić sprężone powietrze/odkurzaczem go przelecieć, może będziesz miał fart i wystarczy.
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°)
dell xps 14z
i7 / 8gb / GF 520M / 750 hdd
roczny
czy mozliwe jest ze na glupim lol-u sie wykrzacza? wylaczyl sie podczas rozgrywki - chodzi od kilku tygodni bardzo bardzo glosno. Macie jakis pomysl?
w pierwszym odruchu mialem chec go sprzedac i kupic stacjonarny - ale nie wiem ile warty jest a wiem ile dalem (koszmarne 4,5k)
Macie jakies pomysly? gwarancja skonczyla sie w styczniu
#komputerowyproblem #komputery
przykladowo hwmonitor
- Boli mnie gardło.
- Utnij sobie
Edit; no to możesz go odkręcić (obudowę), kupić sprężone powietrze/odkurzaczem go przelecieć, może będziesz miał fart i wystarczy.