Wpis z mikrobloga

mam problem z kompem

dell xps 14z

i7 / 8gb / GF 520M / 750 hdd

roczny

czy mozliwe jest ze na glupim lol-u sie wykrzacza? wylaczyl sie podczas rozgrywki - chodzi od kilku tygodni bardzo bardzo glosno. Macie jakis pomysl?

w pierwszym odruchu mialem chec go sprzedac i kupic stacjonarny - ale nie wiem ile warty jest a wiem ile dalem (koszmarne 4,5k)

Macie jakies pomysly? gwarancja skonczyla sie w styczniu

#komputerowyproblem #komputery
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adulski: jak jestes w norwegii to dawaj do sklepu po srubokrety, na necie znajdz manual serwisowy , jak sie nie boisz srubokretow to powinienes dac rade :) a jak nie to czyhaj na tanie bilety do pln powinno byc taniej z przelotem niz cena uslugi w norge :D
  • Odpowiedz
@adulski: poszukaj na stronie della dokładnego manuala i go porządnie wyczyść :> warto też wymienić pastę na grafice i procu. no i mimo wszystko jest to i7 które lubi się nagrzać ale to już chyba wiesz, bo nie masz go od 10 minut :)
  • Odpowiedz
@Slasiu: no lubi sie nagrzac - ale bez przesady zeby na glupim lolu sie wylaczyl:) tzn. to tylko moje domysly

poczekam jednak i oddam do serwisu w pl jak bede w najblizszym czasie - bo z moimi zrecznymi palcami r---------e na bank
  • Odpowiedz
@adulski: A format masz możliwość zrobić? Jeszcze zależy jakie procesy, bo niektóre mogą Ci się wydawać niepotrzebne, a to usługi działające w tle. Temperatury wydają się normalne...

Ale jednak stawiałbym na przegrzewanie.
  • Odpowiedz
@adulski: jak cos to ftp://ftp.dell.com/Manuals/all-products/esuprtlaptop/esuprtxpslaptop/xps-l412zowner%27s%20manual_en-us.pdf delle bardzo łatwo się rozbiera ;) swoją drogą to jednak temperatury normalne...
  • Odpowiedz
@adulski: takie temp. nie są najgorsze, ale pewnie podskakują przy obciążeniu. Może uruchom speedfan i włącz lola i kontroluj temperaturę. U mnie przy temp. powyżej 100C komp się wyłączał (to jest zabezpieczenie przed przegrzaniem)
  • Odpowiedz