Aktywne Wpisy

JulianGangol +109
Witaminki biedne pokrzywdzone wszędzie zoopresionowane przez tego zlego faceta. Teraz to, ze sie patrzysz na swieta julke to juz jest molestowanie. Za chwilę oddychac przy nich nie będzie można. Ja proponuję zrobic oddzielne silownie dla kobiet i mężczyzn tylko wiecie co po chwili sie okaze? Ze feminoidy i tak sie beda pchały do meskich a jak ich nie wpuszcza to bedzie zesranie, ze dyskryminacja a jak wpuszcza to bedzie sie jakis przegryw
11262 +55

Komentarz usunięty przez moderatora
Hrabia po dłuższym pobycie za granica wraca do swoich posiadłości. Na dworcu czeka na niego zaprzęg koni i wierny sługa Jan.
- No i cóż tam zdarzyło się nowego we dworze podczas mojej nieobecności Janie?
- Nic nowego Jaśnie Panie... no może tylko to że Azorek zdechł.
- Azorek ?! Mój ulubiony pies? Jak to się stało?
- Ano nażarł się końskiej padliny to i zdechł.
- A
W końcu trafił się na szczycie ktoś kto pomyślał: "kurcze, tego nie da się utrzymać na dłuższą metę, tak się nie da budować cywilizacji, coś tu trzeba wykombinować" i wymyślił (tą całkowicie sztuczną jak zauważyłeś) "monogamię".
@rzeznia22: Cywilizacja także wypleniła z człowieka agresję i skłonność do przemocy, co wcale nie jest zgodne z popędem i biologią. A teraz krzyk, że ło boże zabili człowieka, patologia jakaś
@dymitrop: Tu chyba bardziej zależy od natury człowieka i też po części cywilizacji - dzisiaj nie musimy walczyć o jedzenie. Są ludzie co są tykającymi bombami i wybuchają agresją - wystarczy dać im trochę alkoholu i wychodzi z nich prawdziwa osobowość. W
Komentarz usunięty przez autora
@rzeznia22: to samo można powiedzieć o dawnych czasach - mimo że oficjalnie obowiązywała monogamia to i tak ludzie mieli ciągotki do zaliczania wszystkiego. Więc rzuciłeś
Właśnie dzięki cywilizacji.
Normy społeczne niczego ci nie zabraniają. Narazisz się na ostracyzm, tak samo jak kiedy kogoś okradniesz - na karę więzienia. Cywilizacja skonstruowała właśnie coś takiego jak wszelkie normy społeczne, prawo, etykę nie po to, żeby ograniczać człowieka i na coś mu nie pozwalać, ale żeby zapewnić warunki