#anonimowemirkowyznania Mam 18 lat i ważę 90kg przy 185cm wzrostu, jestem skinny fatem, mam bardzo mało mięśni. Od 2 tygodni chodzę na siłownię 3 razy w tygodniu i trzymam dietę 2200 kalorii ( czyli obcięte +/- 300 ) i jem 160g białka albo więcej jak się uda. Nie wiem czy ma to jakiś sens, myślicie że uda mi się zrobić coś w rodzaju rekompozycji ? Teoretycznie jestem w deficycie a na treningu udaje się powoli progresowac. Co o tym sądzicie ? Piszę z anonimowych bo ban na koncie xD #mikrokoksy #mirkokoksy
@AnonimoweMirkoWyznania: Oj coś wyczuwam słomiany zapał :) Chłopie nie spodziewaj się cudów, nie zbudujesz sylwetki w miesiąc. A pytanie czy ma to sens mógłbyś równie dobrze sformułować "czy opłaca się inwestować we własne zdrowie?".
@AnonimoweMirkoWyznania: właściwe podejście, w pierwszych miesiącach zrobisz jakiś progres siłowy na deficycie. Nie będzie to progres porównywalny do suchoklatesa na masie, ale zawsze to krok do przodu względem samego deficytu.
Mam 18 lat i ważę 90kg przy 185cm wzrostu, jestem skinny fatem, mam bardzo mało mięśni. Od 2 tygodni chodzę na siłownię 3 razy w tygodniu i trzymam dietę 2200 kalorii ( czyli obcięte +/- 300 ) i jem 160g białka albo więcej jak się uda. Nie wiem czy ma to jakiś sens, myślicie że uda mi się zrobić coś w rodzaju rekompozycji ? Teoretycznie jestem w deficycie a na treningu udaje się powoli progresowac. Co o tym sądzicie ?
Piszę z anonimowych bo ban na koncie xD
#mikrokoksy #mirkokoksy
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
@AnonimoweMirkoWyznania: Oj coś wyczuwam słomiany zapał :) Chłopie nie spodziewaj się cudów, nie zbudujesz sylwetki w miesiąc. A pytanie czy ma to sens mógłbyś równie dobrze sformułować "czy opłaca się inwestować we własne zdrowie?".
Jaki cel? Jeżeli budowanie mięśni to zrób to jak człowiek, zacznij ćwiczyć, zbuduj trochę mięsa i później tnij kalorie.