Aktywne Wpisy

peanut_whu +550
Z okazji zbliżającego się dnia chłopa(ka) #rozdajo dowolnego ręcznie szytego portfela lub cardholdera z mojego hobbystycznego skórzanego sklepiku. Dwa skrajne z tego zdjęcia nie zostały jeszcze dodane na sklep, ale można je wybrać. Zrobię je również w innych kolorach :)
Wystarczy dać plusik i zostawić komentarz. W środę na koniec dnia wybiorę zwycięzcę.
A gdybyście szuka(ły)li prezentu dla niebieskiego albo po prostu czegoś dla siebie, to dla mirków i mirabelek składających
Wystarczy dać plusik i zostawić komentarz. W środę na koniec dnia wybiorę zwycięzcę.
A gdybyście szuka(ły)li prezentu dla niebieskiego albo po prostu czegoś dla siebie, to dla mirków i mirabelek składających
źródło: rozdajo
Pobierz
Megalogin +9
Czy faceci powinni sikać na siedząco? A wy sikacie jak?
źródło: images (2)
Pobierz![Miliardy z dywidend wypływają z Polski. Oto gdzie trafiają pieniądze [MAPA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/22814584b3bef39cce83bfd321ce7de5a810390cbd039664253832247e50f3c3,q80.jpg)

Jak sobie radzić z wypaleniem zawodowym? Zrobiłem sobie 2 miesiące przerwy od pracy w IT i nadal odrzuca mnie przed otwarciem IDE. Szkoda mi od tego odchodzić bo mam ponad 6 lat komercyjnego doświadczenia, w tym długo na własnej działalności b2b.
Ta praca jest smutna jeśli znasz trochę bardziej swoją technologię a wymagają od ciebie aby być małpą koderską. Projekty wiecznie niedofinansowane w których jest za mało ludzi. Brak testerów, bo szkoda na nich kasy. Nudna robota w której chodzi o to by postawić restowego CRUDa, frontend za pomocą js frameworka miesiąca. Testów jednostkowych wymagają tylko na rozmowach kwalifikacyjnych a później to hooy, chcesz to se pisz ale nikt nie da ci na to dodatkowego czasu i efekcie nikt nie tego nie pisze. Może mam robić darmowe nadgodziny aby mieć testy w projekcie?
Na admina #linux tak łatwo nie przejdę bo na 10 małp kodowych przypada jeden admin. #devops jest jeszcze mniej choć taka robota mi się bardzo podoba i w niektórych projektach robiłem za devopsa. Wogóle te rekrutacje są oderwane od rzeczywistości bo teraz masa ludzi chce poczuć to szczęście klepania gównianego kodu i rekruterzy nikomu nie ufają. Jak 8 miesięcy temu zatrudniałem się zdalnie to 3 tygodnie trwała rekrutacja, i to nie jedna bo byłem jednocześnie w kilku. Podczas gdy 4-5 lat temu po jednym spotkaniu człowiek wbijał do roboty, ustawiał sobie projekt i bzikał.
Popłakałem to wyk00rwiam.
ps Jak nazywa się polski odpowiednik Pajeeta w programowaniu? Bo tak się czuje.
#zalesie
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Spoko, w takim razie też Ci wyśle ile zarabiam ...
źródło: comment_1581882944m4w5tsStHi33Dv1QihNsu7.jpg
Pobierzjakie miasto? ja lublin
@filip_k: w jakim stopniu ogarniasz Linuxy? Tak z ciekawości pytam....
Chcesz się tak bawić? Rozmawiamy o poważnych tematach. Właśnie wysłałem Ci zaproszenie do mojego biura w Krakowie. Cowork Kalafiornia. Zorientowani pewnie będą wiedzieć nawet o kogo chodzi ;-)
dzięki, ale wolałbym pozostać anonimowy
źródło: comment_1581883878RIdciotjgTX8WJKMxxHhdJ.jpg
PobierzMógłbym Cię nawet polubić, ale gościu nie troluj tam gdzie nie ma potrzeby. Chcesz mnie sprawdzić to napisz poważnie. Wypalenie zawodowe to naprawdę jest mega przej... sprawa. Można sobie pośmieszkować, ale niektórych od samobója dzieli czasami jedna rozmowa, więc proszę zrozum.