Wpis z mikrobloga

tak to nowe magnesy ale z 60245.

Helikopterów już mamy wystarczajaco

@sisohiz: no ale z tego co widzę, to są identyczne w obydwu zestawach - w sensie:
  • Odpowiedz
Ja wiem, ze po niemiecku ale ostatnio wspominales cos o tym jezyku, to pewnie dasz sobie rade :)

@janusz_mustermann: o dzięki za link.
Myślałem, że może te magnesy będą używane do mocowania śmigła, a tutaj to inaczej działa.

A co do niemieckiego - tak poradzę sobie. Kliknąłem od razu ikonkę mute: (żeby nie musieć słuchać tego rzygania drutem kolczastym) ( ͡ ͜ʖ ͡)
damw - > Ja wiem, ze po niemiecku ale ostatnio wspominales cos o tym jezyku, to pewni...

źródło: comment_1581620363crvht5cLdOaH4h1OeDLr9E.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Fajnie to w ogóle działa?

@damw: oddzielnie jak potrząśniesz to słychać że w środku coś lata. Gdy się połączą to już nie ma tego odgłosu. Łączą się zawsze wycentrowane. z obu stron się przyciągają. Tyle moich spostrzeżeń.
  • Odpowiedz
@sisohiz: To pewnie jest zrobione za pomocą magnesów walcowych umieszczonych w okrągłej przestrzeni.
Dzięki temu magnesy mogą się swobodnie obracać i przemieszczać i zawsze po zbliżeniu do innego magnesu ustawią się przeciwnymi biegunami do siebie i przyciągną. I przez tą swobodę ruchu magnes bez zbliżenia do innego "lata".

Tak są zrobione takie magnetyczne figury geometryczne, a że (niektóre) są przeźroczyste to fajnie widać jak magnesy się ustawiają do pracy.
  • Odpowiedz