Aktywne Wpisy

groman43 +508
#mediolan2026 Pieprzę, Rosjanim sam ze swojej niewymuszonej woli wybrał Polskę, w wywiadzie po starcie pokazał że ma większe jaja niż inni polscy sportowcy, a wykopki jak zwykle - "dlaczego rusek reprezentuje Polskę".
Kurła, was chyba naprawdę trzeba leczyć.
Kurła, was chyba naprawdę trzeba leczyć.

wiktor-wkpl +428
#mediolan2026
HISTORYCZNA LISTA OBECNOŚCI - Władimir Siemirunnij WICEMISTRZ OLIMPIJSKI!
HISTORYCZNA LISTA OBECNOŚCI - Władimir Siemirunnij WICEMISTRZ OLIMPIJSKI!
źródło: 5282
Pobierz

Domyślam się, że bardzo nie lubicie takich wpisów jak ten i moze niektórzy mnie wyśmieją, ale spróbuję. Myślę nad przebranżowieniem. Nie, nie jestem łasy na mityczne 15k, wiem że pierwsze kilka lat to byłby dla mnie finansowy regres. Znam dobrze kilka języków obcych, ale nie widzę siebie w tym zawodzie w perspektywie całego życia. Oferty typu Accountant z językiem obcym, jakiś hr albo customer service. Szczyt marzeń to praca przy voice assistance. Chciałbym mieć konkretny zawód. Mam kilka pytań:
1. Czy znając HTML i CSS dobrym krokiem jest nauka JavaScript? Czy lepiej olać już ten kierunek i zacząć się uczyć Pythona?
2. Załóżmy, że znam CSS i dopiero zaczynam sie uczyć JavaScript. Jestem bardzo solidny i wykorzystuje na to wolne chwile w pracy. Czy perspektywa jakiejś najbardziej juniorskiej pracy, która da sensowne doświadczenie to realna perspektywa na przestrzeni roku-1,5 roku?
Za inne rady byłbym wdzięczny. Dzięki koledzy, nie bijcie.
Jak będziesz solidnie pracował - to junior/staż jest do zrobienia w rok; nawet mniej.
Jak kolega pisze - JS to typowe klienckie appki (web, ale też i desktop - jak np. electron), trzeba mieć trochę inny skillset