@Mikno: 4399 za S20+ minus 700 za buds+ to dalej cena 3700 czyli dokładnie budżetowy iPhone 11 bez full HD, IPS, z gigantycznymi ramkami. Nie wiem jak można porównywać te 2 telefony. Imo iphobe to średnia półka, a nowy Samsung jest lepszy od Maxa pro za 5 koła
@Loloman: jak na aparat w telefonie ¯_(ツ)_/¯ nadal nie wiem po cholere te miliony obiektywów, mpix jak i tak to taka sztuka dla sztuki, jak 1000W na głośnikach z bazaru.
@absinth: No widzisz, Ty nie wiesz. Ja wiem :) 1) Dla lepszych zdjęć i możliwości (cóż za zaskoczenie)
I tyle. Serio. Wszystko rozchodzi się o robienie lepszych zdjęć, szkoda ze sama się nie domyśliłaś tego. Oprogramowanie robi teraz często więcej niż mpix, obiektywy itd. Ale dodając obiektywy, mpix itd można uzyskać niesamowite efekty i jakość. Udowania to Pixel choćby który potrafił cuda z pojedyńczym aparatem. Więcej jednak daje większe możliwości - szerokokątny, tele,
serio porównujesz 5G, 8K, 120 Hz, 3 potężne obiektywy, 12 gb ramu, galaxy budsy, szybkie ładowanie do iphona do którego ledwo dodali szybką ładowarkę w zestawie?
@Marek1991: 5g będzie za parę miesięcy w iPhonie 12, póki co i tak nie jest jeszcze powszechne w wielu miastach filmy w 8k - ok tutaj samsung wygrywa, ale kto realnie bedzie krecil takie filmy, ktore do neta beda sie uploadowac 3h i zabieraja mega duzo
@Loloman: widzę, że bez personalnych kąśliwości się nie da rozmawiać :) niestety lepiej znam się na innych działach fotografii niż selfiaczki, więc muszę zdać się na Ciebie i uwierzyć, że do tego każdy telefon będzie zajebisty.
porównanie jest o tyle trafione, że i jedno i drugie obiecuje Ci coś, czego nie ma szansy Ci dać. po cholerę Ci te 108mpix w telefonie, serio, po co? profesjonalne lustrzanki i bezlustra mają
@absinth: Kąśliwości to moja specjalność! Serio zadałaś głupie pytanie i już. Znowu - ja wiem jak wykorzystać 108 mpix, wiem jak wykozrystać filmy w 4k60 (choć boli mnie wtedy brak stabilizacij w mojej kamerce więc walcze pomiędzy tym a 4k30 ze stabilizacją). I tak ze wszystkim. To że TY nie widzisz, nie znaczy że inni nie widzą. Do tego porównywanie lustrzanek, a raczej już bezlustrowych aparatów z telefonami nie ma sensu. Telefony
@Pablo_Escobar: nie, nie mam xD nie wiem po co się w---------z skoro nawet nie rozumiesz pytania- ja nie pytam co mu daje większa ilość mpix tylko do czego zamierza aż taką ich ilość wykorzystać. tym bardziej, że mówimy o telefonie.
XDDDDD
Ale prychłem. I wy macie się czelność śmiać z #iphone #telefony
#samsung
źródło: comment_1581452972uRsQvXGJW57cVjfDDxRnvP.jpg
Pobierz1) Dla lepszych zdjęć i możliwości (cóż za zaskoczenie)
I tyle. Serio. Wszystko rozchodzi się o robienie lepszych zdjęć, szkoda ze sama się nie domyśliłaś tego.
Oprogramowanie robi teraz często więcej niż mpix, obiektywy itd. Ale dodając obiektywy, mpix itd można uzyskać niesamowite efekty i jakość. Udowania to Pixel choćby który potrafił cuda z pojedyńczym aparatem. Więcej jednak daje większe możliwości - szerokokątny, tele,
@Marek1991:
5g będzie za parę miesięcy w iPhonie 12, póki co i tak nie jest jeszcze powszechne w wielu miastach
filmy w 8k - ok tutaj samsung wygrywa, ale kto realnie bedzie krecil takie filmy, ktore do neta beda sie uploadowac 3h i zabieraja mega duzo
porównanie jest o tyle trafione, że i jedno i drugie obiecuje Ci coś, czego nie ma szansy Ci dać. po cholerę Ci te 108mpix w telefonie, serio, po co? profesjonalne lustrzanki i bezlustra mają
Znowu - ja wiem jak wykorzystać 108 mpix, wiem jak wykozrystać filmy w 4k60 (choć boli mnie wtedy brak stabilizacij w mojej kamerce więc walcze pomiędzy tym a 4k30 ze stabilizacją).
I tak ze wszystkim. To że TY nie widzisz, nie znaczy że inni nie widzą.
Do tego porównywanie lustrzanek, a raczej już bezlustrowych aparatów z telefonami nie ma sensu. Telefony
Komentarz usunięty przez autora
nie wiem po co się w---------z skoro nawet nie rozumiesz pytania- ja nie pytam co mu daje większa ilość mpix tylko do czego zamierza aż taką ich ilość wykorzystać. tym bardziej, że mówimy o telefonie.
Komentarz usunięty przez autora
ps. mam starego ajfona, nie sraj żarem. wolę małe telefony.