Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@FantaZy: Ja jak pracowałem w korpo to całą 8-godzinną małpią robotę w Excel'u robiłem w godzinę bo pisałem sobie do wszystkiego makra VBA. Jak coś trzeba było ręcznie sprawdzać to sprawdzałem a resztę czasu spędzałem na właśnie "obijanie się". Robota zrobiona wcześniej i precyzyjniej od reszty drużyny więc jak ktoś mi się p-----------ł że nic nie robię to nie miał na czym tego oprzeć. Właściwie to gdyby nie ta robota
  • Odpowiedz
@FantaZy: Nie wiem jak w korpo, ale kiedyś chodziłem po zakładzie całe 8 godzin z młotkiem w ręku i nikt się nie zapytał co robię. Ważne by mieć coś w ręku i podążać szybkim krokiem gdy kierownik patrzy.
  • Odpowiedz
@FantaZy: Bardzo możliwe, że te osoby po prostu lepiej obsługują kompa. Patrząc po osobach u mnie w pracy to 90% z nich nie wie, ze można przełączać programy alt+tab (a u nas trzeba je przełączać bardzo często). To co mi zajmuje ułamek sekundy jakiejś Grażynie zajmie z 10 sekund. A to tylko jeden mały przykład. O sprawniejszej obsłudze excella i innych programów nawet nie mówię.
  • Odpowiedz
@FantaZy: ja sobie spaceruje,bo nie umiem wysiedzieć 8godzin bez ruchu. Bolą mnie plecy,głowa,więc sobie robię przerwy, wychodzę na korytarz, otwieram okno, idę do toalety. Nie jestem przyzwyczajona do siedzenia non stop. A pracę zawsze zrobię na czas.
  • Odpowiedz
@FantaZy: Pewnie ja tak wyglądam z perspektywy innych ;) Prowadzę projekty i często spotykam się z osobami z innych działów, codziennie 1 lub więcej spotkań z IT z omówieniem bieżących zadań, do tego dojdzie przerwa na kawę i obiad, przy stanowisku spędzam może połowę czasu. Do tego czasem zdarzają się przestoje, gdzie np zarząd nie może zdecydować który projekt odpalić w następnej kolejności lub wszystko jest w fazie programowania, więc
  • Odpowiedz