Aktywne Wpisy
Kaja_Kern +9
Nie, nie warto było iść ani na aa ani do psycholożki. Albo obleśne, niepotrzebne teksty, albo powtarzanie non stop wszystkiego co już słyszałam milion razy od siebie samej. Ja wiem jaki mam problem z piciem. Dwa razy w miesiącu kupuję flachę, idę do lasu i tyle mnie widzieli. Nikomu dupska nie daje, nie przeszkadzam. Chodzę i słucham muzy. Znam ludzi z gorszym problemem alkoholowym, ale oni nic z tym nie robią. Nie
LeonardoDaWincyj +114
Komentarz usunięty przez moderatora
Pamietam ten jeden piekny dzień kiedy poszłam do przychodni za gnoja z drużyna powiedzmy koszykarska XD po zaświadczenia. Wbiliśmy wszyscy z rana, numerek drugi dla nas wszystkich, stwierdziliśmy ze wchodzimy po dwoje żeby było szybciej XD
No i wyszła pierwsza tura, jakaś babcia podeszła mówiąc ze tylko po receptę (jeszcze nie znaliśmy tego triku XD) i czy możemy puścić ja a nam się miękko na serduszku zrobiło i mówimy no ok niech pani
Właściwie w Luxmedzie podobne rzeczy mając abonament już działają. Mogę się umówić na skype z lekarzem, wysłać do niego online wiadomość, poprosić o e-receptę jeżeli leki mi się kończą.
Jak już tak fantazjuję na temat systemu zdrowia w Polsce, to widziałbym parę zmian. Po pierwsze obowiązkowa diagnostyka dzieci, a później w wieku dorosłym rzadziej(bądź innych specjalistów). Inaczej system odmawia refundowania zabiegów z danych obszarów. Np. Nie byłeś w wieku x,y,z(...) z dzieckiem u stomatologa/dentysty na fundusz. To tracisz możliwość zrobienia mu zębów z NFZ. Nie szczepiłeś? To w przypadku tych chorób leczenie na twój koszt i brak dofinansowania do leków. Nie byłeś u okulisty? I tak dalej. Myślę, że system zmusiłby rodziców do dbania o swoje pociechy. A hajs znalazłby się na to, patrząc na pierwszy akapit(czy w-------e innych socjalnych bzdur).
Podobnie