Wpis z mikrobloga

różnice dopłącić do lepszego monitora albo rtx 2060/ 5600xt

@10129: nie ma takiej opcji, budżet sie nie domyka, a i tak pewno kuzynom dorzuce kilka stówek by się domknął.
  • Odpowiedz
@10129: nie będę kupował na jakiejś dziwnej stronce

@Mattovsky: raczej nie, bo jak sie wykrzaczy to nie widzi mi się jechać godzine do kuzyna prostować mu cyferki w biosie ;)
  • Odpowiedz
@guest: Fajnie jakbyś jeszcze zaczerpnął opinii kogoś kto bardziej orientuje się w dzisiejszych realiach ale skoro mówisz, że to ma być zamrożona skrzynka i ma po prostu działać to nie widzę sensu ładować lepszej płyty na tym samym chipie ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@guest: Według tego co widziałem testy, to takie 3000 - 3200 jest wystarczające dla AMD 2600; więcej nie ma sensu bo różnice są znikome. Może RAM Ballistix Ballistix Sport LT wszedłby na 3000 MHz https://www.morele.net/pamiec-ballistix-ballistix-sport-lt-ddr4-16-gb-3200mhz-cl16-bls2k8g4d32aesbk-5675569/

Najlepiej to byłoby fajnie tak ściąć ceny; aby zrobić setup AMD 2600 + RTX 2060 - wtedy byłoby to idealne rozwiązanie na FHD
  • Odpowiedz
@guest nie wiem czemu skoro ryzen 2600 regularnie się w--------a powyżej 3200 w parze z 3/4 kości na rynku. Ogółem ryzen to mocno niedorobione procesory, które nadganiaja stosunkiem ceny/wydajności.

Zastanowilbym się czy nie lepiej kupić i5 9400f - wydajniejszy w grach, tańsze pamięci i płyta więc cena procesora się zrekompensuje. Za to jest bardziej stabilny i mniej problematyczny. Skoro to ma być zamknięta skrzynka to i tak wątpię by ktoś to
  • Odpowiedz