Wpis z mikrobloga

@valencianista: Propagujące do nienawiści w stosunku do osób homoseksualnych też po Łodzi jeżdżą...chociaż dawno nie widziałem i nie słyszałem więc może akurat z tą patologią ktoś zrobił porządek
  • Odpowiedz
@valencianista: Aborcja to mordowanie dzieci. Tu na Wykopie i w wielu innych miejscach jest to często kwestionowane. Widząc zwłoki zamordowanego w aborcji dziecka trudno jest zakwestionować, że doszło do zbrodni. Tylko idiota będzie to kwestionował. Każdy zapamięta ten obraz. Co zobaczone, to już nie da się odzobaczyć. Dlatego właśnie demontujący posuwają się do tak dosadnej i jednocześnie prostej argumentacji - pokazują czym jest de facto aborcja. Z obrazem nie da
  • Odpowiedz
@marekrz: W moim odczuciu aborcja również jest zła, ale kim jestem, aby osądzać innych? I kim Ty jesteś, żeby to robić? Załóżmy, że we wczesnej fazie ciąży uda się zdiagnozować niezwykle ciężką chorobę, która uniemożliwi dziecku normalne życie. Urodzi się ono i co dalej? Kto będzie przez te pierwsze kilkadziesiąt lat pomagał rodzicom, a przez kolejne kilkadziesiąt zapewniał mu całkowitą opiekę?
  • Odpowiedz
@marekrz: Aborcja jest normalnym zabiegiem. Jak sobie poszukasz filmy z operacji na internecie, to zauwazysz, ze tez wygladają obrzydliwie i makabrycznie. Mozecie sobie to nazywac mordowaniem, czy katowaniem nienarodzonych dzieci. Mnie i zapewne większości zwolenników aborcji to nie rusza wcale. Chce aby moja partnerka miala mozliwość ZABIĆ nienarodzone dziecko, bo to moje i jej dziecko, i to ona bedzie go nosila w sobie, oraz to my musielibysmy je wychowywac -
  • Odpowiedz
@Harmonia:

Aborcja to procedura medyczna, czyli pacjent przed jakąś tam operacją też powinien dostać zdjęcia wnętrza człowieka żeby mu obrzydzić operację? Żeby mógł zrezygnować?

„A tak będziemy grzebać w pana flakach... to co rezygnuje pan? Nie? Prosze oglądać dalej, zaraz będzie dobre xD Tak, prosze pana, to kał, przez przypadek przecieli pacjentowi jelito XD U pana tez tak moze sie zdarzyć XD Co pan mówi? A, no mówiłem przecież, że
  • Odpowiedz
Urodzi się ono i co dalej? Kto będzie przez te pierwsze kilkadziesiąt lat pomagał rodzicom, a przez kolejne kilkadziesiąt zapewniał mu całkowitą opiekę?

@Vokun: przecież oszołomów z pro-life to już nie interesuje. Ma się urodzić i na tym ich misja się kończy. Dalej to niech gnije nawet na śmietniku, ważne, że się urodziło.
  • Odpowiedz
@kezioezio: widziałem faktycznie różne operacje w materiałach wideo i zdecydowanie nie były one estetyczne, ale te w których widać było zwłoki ludzkie można zdecydowanie uznać za tragiczne - zakończone śmiercią pacjenta.
  • Odpowiedz