Wpis z mikrobloga

@Hav0c: obecnie w ogóle istnieja subkultura skupiona wokół NSBM? Pamiętam, że w okresie dorastania słuchali tego najwięksi #!$%@?ńcy, mroczni i #!$%@? na łeb z dziwnymi teoriami. Teraz w sumie ten sam typ osobowości siedzi na wykopie i ogląda kucyki pony XD
@broczapa: mówisz o 1/4 ludzi z tagu #blackmetal? Albo o 1/3 ludzi na koncertach? xD ogólnie to często widzę jak pod sceną ręka się prostuje niektórym nie mówiąc już o koszulkach/naszywkach/przypinkach na skórach które pośrednio wskazują na nsbm ale przeciętna osoba na ulicy nie ma pojęcia co to jest nawet. A co jest najlepsze znam kilkoro osobiście i to zupełnie normalni ludzie na codzień i zdziwiłbyś się ilu z nich
@Hav0c: @NGC_6302: no właśnie przestałem chodzić na koncerty metalowe ładnych parę lat temu, co najwyżej chodzę na to, czego słuchałem 15 lat temu. Dorastałem w niewielkim mieście, więc osób słuchających cięższej muzyki było dość mało, co za tym idzie wszyscy się znali niezależnie od tego czy byli to punkowcy, czy właśnie ns-metale. Obecnie na ulicy metali już nie praktycznie w ogóle, a identyfikujących się z ideologią NS nie widziałem od