Wpis z mikrobloga

Cześć, pytanie odnośnie #latarki - obecnie posiadam Ultra Fire na baterię AA > Ultrafire kupione z Chin za +- 10 PLN, chciałbym coś dokupić na ogniwo 18650. Od razu wspomnę, że latarka będzię używana sporadycznie, do prac domowych / biwaki / wędkarstwo. Nie jestem maniakiem latarek i nie zamierzam wydać milionów monet na taki gadżet. Budżet max to 100 PLN. W sieci czytałem wiele pozytywnych opini o latarce Convoy s2+ 7135*8 (750 LM) Convoy s2+ - koszt ok 42 PLN z kodem, do tego należałoby dokupić 2 ogniwa 18650 18650 - 15-20 PLN oraz ładowarkę Littokala LI-202 ładowarka Li-202 - 35 PLN. Cena takiej przyjemności to ok. 100 PLN.
Alternatywę znalazłem przypadkiem - CREE XML T6 LED (1000 LM) w zestawie - tj. plastikowy pokrowiec, materiałowy pokrowiec, ogniwo 18650, ładowarka do ogniw - zestaw CREE
LUB sama latarka - 30 PLN z kodem + należy dokupić ogniwa 20 PLN + ładowarka 35 PLN = 85 PLN zestaw.
XANES 1102 L2 5Modes 1600 Lumens

Dodatkowo myślę o zakupie czołówki za ok 25 PLN z kodem, która ma pochlebne opinię w testach, ktoś ją posiada?
Czołówka Xanes 700 LM

Może ktoś doradzić w co zainwestować? Jakieś uwagi, może własne doświadczenia?

#kiciochpyta #camping #outdoor #18650
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przemu321: Najśmieszniejsze jest to, że każda, absolutnie każda rzecz, ma gdzieś jakieś forum zrzeszające hobbystów. Szukałem kiedyś latarki. Tzw. czołówki. Na jeden wyjazd z namiotem na 3 dni. Konkretnie to googlałem gdzie jest jakaś marketowa promocja, żeby zamiast 23zł zapłacić coś bliżej 10. Okazuje się, że latarki mają forum. Na forum dowiedziałem się, że najtańsza latarka która świeci, kosztuje 200zł. Ale to i tak badziew, bo w razie jakbym wpadł
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@przemu321: zestaw z convoy to dobry zestaw, nie ma co kombinować. Latarka jest solidna i dobrze świeci. 2 aku to też podstawa. Ewentualnie jak będziesz zamawiał, to dokup sobie dyfuzor biały u czerwony. Wtedy będziesz miał fajne światło obozowe ;)
  • Odpowiedz
  • 1
@przemu321: a, i jeszcze jak wkurza cię skupione światło, a wolisz rozproszone, to dokup dyfuzor. Wymiana reflektora na dyfuzor to 5 min czytania, filmik dwuminutowy na yt i wymienione. A przez to bardziej przydatna w domu, ale i w sumie wszędzie takie światło jest lepsze
  • Odpowiedz
  • 1
@przemu321: najpierw patrz, gdzie latarka będzie najtańsza. Tylko jak zamówisz z banggood, to będziesz długo czekał. Tam może znajdziesz odpowiednie części do niego. A ogniwa, to liitokala wystarczą raczej. Tam też kupisz ładowarkę. Na Ali mają swój oficjalny sklep.
PS. Dwa razy użyłem słowa dyfuzor w dwóch różnych znaczeniach. 'dyfuzor' do wymiany to ten w środku latarki, tak zwany TIR. A dyfuzor biały i czerwony, to chodziło mi o nakładki,
  • Odpowiedz