Aktywne Wpisy

mirko_anonim +76
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pokłóciłem się ze swoja różową i mam wrażenie że wszyscy są przeciwko mnie a rację mam ja. Mam samochód który kupiłem 2 lata temu a różową poznałem pół roku temu. Jest to pojazd dosyć specyficzny, sportowy klasyk, ale też mocny i trudny w prowadzeniu. Do tego też pali ok. 15 litrów. Bardziej traktuję go jako hobby na krótsze trasy. Kosztował mnie sporo pieniędzy bo ponad 100k ale do rzeczy.
Pokłóciłem się ze swoja różową i mam wrażenie że wszyscy są przeciwko mnie a rację mam ja. Mam samochód który kupiłem 2 lata temu a różową poznałem pół roku temu. Jest to pojazd dosyć specyficzny, sportowy klasyk, ale też mocny i trudny w prowadzeniu. Do tego też pali ok. 15 litrów. Bardziej traktuję go jako hobby na krótsze trasy. Kosztował mnie sporo pieniędzy bo ponad 100k ale do rzeczy.
Rozpiertala mnie jak ludzie co mają kredo na 20 lat mówią: "mam własne mieszkanie".
Ja mam pałac w Dubaju i skarbiec z brylantami, tylko muszę se jeszcze na to wszystko uzbierać kasę, sobie to wszystko kupić i za to wszystko zapłacic.
#mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci #koalicjadeweloperska #mieszkanie #kredythipoteczny
Ja mam pałac w Dubaju i skarbiec z brylantami, tylko muszę se jeszcze na to wszystko uzbierać kasę, sobie to wszystko kupić i za to wszystko zapłacic.
#mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci #koalicjadeweloperska #mieszkanie #kredythipoteczny

Normalnie do tworzenia aplikacji używam Javy, Springa, Spring Data, relacyjnych baz danych (bo to wszystko znam).
Teraz jednak chcę strzelać do pewnego API (wiele różnych strzałów), które zwraca mi dane (JSON-y nawet po kilka MB), wrzucać je do bazy, żeby potem to przetwarzać (zrobić jakieś zliczenia, agregacje itd).
Pomyślałem, że napiszę apkę w Javie, która wrzuci mi to do MongoDB jako JSON-y (czy lepiej do tego użyć innej bazy?). Potem po prostu będę sobie wykonywał zapytania na bazie - mam nadzieję, że Mongo pozwala robić wydajne zapytania po wnętrzu JSON-a (i ewentualnie będę musiał się na końcu wesprzeć znowu Javą, żeby wygenerować z tego jakieś swoje wynikowe JSON-y/CSV-ki).
I teraz pytanie: czy jest sens używać do tego Javy + Spring (Data)? Nie chcę tworzyć całego modelu dla tych wielkich JSON-ów. Musiałbym je po prostu pobrać i wrzucić jako Stringi. Niewiele mi tu pomaga Spring...
Jakbym dobrze umiał np. Pythona, to podejrzewam, że pewnie dużo wygodniej w tym by mi się to zrobiło. Ale nie umiem go biegle, więc dużo czasu spędzę na nauce, a nie na zrobieniu zadania.