Wpis z mikrobloga

@marafc: i bombelek też ma 2 lata a więc powoli powinien odstawiać. Jeżeli nie był w stanie pokonać tej potrzeby mimo obecności ekipy telewizyjnej, kamer oraz dyskusji to moim zdaniem świadczy to o ustawce albo jakimś zaniedbaniu. Dziecko to nie jest rakieta kosmiczna. 10 min mógł wytrzymać.

Komentarz skasowałem bo ktoś niżej zarzucił mi nieprawdę a właśnie też się WHO sugerowałem. Ekspertem nie jestem.
@CudMalina: to jeśli dziecko je normalnie, posługuje się sztuccami, to w jakim celu ma być jeszcze dokarmianie piersią. Proszę tylko nie mówić mi o budowaniu więzi z matką - to będzie jak policzek dla kobiet, które z jakiegoś powodu nie karmiły piersią, lub karmienie było krótkie.
@czokoboko: Nie, to nie jest żaden policzek. Karmienie piersią buduje więź z matką ale to nie oznacza że jak kobieta nie karmiła to nie ma tej więzi. Po prostu buduje ją inaczej. Takie karmienie nadal też jest bardzo zdrowe, daje przeciwciała i jakieś tam witaminy.

A czy jak dwulatek jest karmiony mm i butelką to też się tym burzysz? Znam dzieciaki które do 3 roku życia ciągną mleko z butli i