Wpis z mikrobloga

@Zady_i_walety: Boże trzymajcie mnie bo nie wyczymie.

W okolicy sylwestra wyjechałem z Krakowskiej Aglomeracji Gazowo-Pyłowej na 8 dni do Barcelony. W ciągu tych ośmiu dni odzyskałem nagle węch, skończył się codzienny katar i zatkane zatoki oraz ból i drapanie w gardle bo nie spływa mi po tylej ścianie gardła gęsta wydzielina.

W końcu miałem LUKSUS polegający na tym, że można było wywietrzyć mieszkanie i isc na spacer .

Polacy są
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Zady_i_walety: według tej pierwszej mapy na terenie puszczy bialowieskiej jest bardziej zanieczyszczone powietrze niż w dowolnym punkcie Niemiec czy Francji XD jakim trzeba być trepem żeby to brać na serio?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Straszne jest, że toszurostwo ma tyle plusów - to tylko pokazuje jakimi ignorantami i podatnymi na manipulacje są nawet młodzi ludzie a co dopiero ludzie w średnim wieku i więcej. Potem się dziwimy, że mamy Ziębe i cudowne garnki albo pościel za kilka klocków, głupich posłów i durne przepisy - a to po prostu odzwierciedlenie poziomu społeczeństwa
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
dokładnie, nie potrzeba żadnych mapek żeby wiedzieć jak jest

@kszaku: Skończcie promować dowody anegdotyczne- mamy dane, badania i symulacje, a to co odczuwamy może być ewentualnie dodatkiem. Chłopski rozum i dowody anegdotyczne to właśnie częste źródło negowania faktów potwierdzanych przez dane.
"Wystarczy się rozejrzeć" mówią ludzie twierdzący że uczniowie nie ćwiczą w szkołach, że jest zimno więc globalnego ocieplenia nie ma, czy wreszcie "ja nie widzę różnicy w jakości powietrza
  • Odpowiedz