Wpis z mikrobloga

via Android
  • 1
@Lebensabschnittpartner o, a to bardzo pomysłowe rozwiązanie...

Dobra, bierz koc i chodź. Stopy będą grzane a ja poczytam Ci o pciuchach.
Chyba, że bliższe Ci procesy przenoszenia energii i masy - moja aktualna zmora. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Lebensabschnittpartner strasznie lubię o takich rzeczach opowiadać, ale wydaje mi się być późno na przyswajanie takiej wiedzy...

No dobrze, postaram się krótko.
Przenoszenie energii.
Energia to takie coś, co nikt nie wie co to jest, po za tym, że jest wszystkim. Einstein na przykład powiedział nam, że energia jest masą przemnożoną jeszcze przez kwadrat prędkości światła. Nie będę udawał, że wiem jak to się dzieje (konwersja energii na rzeczywistą masę, nie mnożenie) więc
Neater - @Lebensabschnittpartner strasznie lubię o takich rzeczach opowiadać, ale wyd...

źródło: comment_dnndlD3ysV5XbEUr67mBo1hwooRddpPV.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Lebensabschnittpartner dodam tylko, że mając to równanie i dodając do niego różniczkę i całkę możesz policzyć ile zajmie twojej herbacie wystygnięcie

Problem polega na tym, że zwykle zanim to policzysz to herbata dawno jest już zimna... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ale może dlatego, że ja się w ogóle takimi rzeczami nie zajmuję xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Neater: Poczułam się jak na fizyce u swojej ulubionej nauczycielki, myslalam że nikt nie może tłumaczyć takich rzeczy lepiej jak ona a tu proszę () Nie mam zbyt ścisłego umysłu, i nie policzę sobie ile zajmie herbacie wystygnięcie (no chyba że przy pomocy obserwacji i stopera XD ) niemniej jednak fizykę całkiem nieźle znosiłam. Pewnie dzięki nauczycielce. Wszystko jest jasne i logiczne, nie
  • Odpowiedz