Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LordLukin: zawsze mnie interesowało czemu jest tyle poradników pisanych przez programistów. W sumie skoro tyle zarabiacie to po co szukać koleje go źródła dochodów XD chyba że z pasji, to szanuje mocno
  • Odpowiedz
@OmarBongo: bo istnieje całkiem spora grupa ludzi, która zarabia na szerzeniu programowania. właśnie dlatego cały czas słychać w mediach o kursach programowania dla dzieci, nauczycieli, kobiet, kasjerek itd. i wgl uważają, że programowanie powinno być obowiązkowe od przedszkola, że dodaje +20 IQ i że zbawi świat od głupoty. niedługo chyba będzie więcej ludzi potrafiących programować niż sprzątać podłogi. wszędzie to wciskają, a prawda jest taka, że bez dobrego wykształcenia i
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ly000: wiesz mi się wydaje że jak się wypalaja i szukają w alternatywy w postaci tworzenia kursów to super sprawa, sobie pomogą i może innym co marzą o tej karierze
  • Odpowiedz
@OmarBongo w moim przypadku to z pasji. Etap wypalenia mam już za sobą. To było z powodu strasznie zarządzanego projektu i mnóstwa nadgodzin, które w nim były. Jak zmieniłem to znowu z pasją mogłem programować. Ja po prostu lubię uczyć i każdy wkoło mi mówi że robię to dobrze, więc to się tak samo nakręca. Nie uważam się za byle trenera IT, bo programowanie już mnie znudziło, tylko świadomie używam wielu
  • Odpowiedz
@b33zon @JakTamCoTam kurs zdecydowanie nie jest dla każdego. Dobry programista na pewno podoła. Gorszy po prostu wyniesie tyle co mu będzie potrzebne. Zaczynamy od wątków i mutexów, ale potem idziemy w bardziej wysokopoziomowe twory - future, promise, async. Nawet o korutynach z C++20 poopowiadam. Ale ten kurs to nie wykłady. Jest bardzo dużo roboty praktycznej. Dużo prac domowych, które przesyłacie poprzez PR na GitHubie. Projekt zespołowy, który w zasadzie porusza
  • Odpowiedz